Реклама / Ads
7| 5169 |08.06.2010 НОВИНИ

ГЕРБ, Атака и ДПС работели в съюз срещу Яне в Габрово

.
„Атака”, „Монитор” и „Телеграф” създадоха обща печатница за компромати срещу РЗС. Откакто РЗС излезе в опозиция на милиционерската групировка ГЕРБ, са публикувани 76 статии, дописки, интервюта и какви ли още не клеветнически антрефилета срещу Яне Янев, РЗС и политици от нашата партия.
 

Това гласи съобщение на РЗС, изпратено до медиите. Повод за войната между ГЕРБ и хората на Янев стана жалба, която партията на Бойко Борисов внесев в ЦИК дни преди частничните избори в Габрово. Според герберите РЗС е уронила честта и достойнството на кандидата за кмет, подкрепен от ГЕРБ - Николай Сираков.

"Повече от ясно е, че България се управлява задкулисно от най-комерсиалната коалиция на прехода – ГЕРБ, Атака и ДПС. Медиите на семействата Сидерови и Пеевски са патериците на куцото, бездарно и въпиющо неграмотно управление на Бойко Борисов.", пише РЗС в съобщението.

"Потвърждение на това е и анонимната статия от 07.06.2010 г. в малотиражката „Атака”, която излиза с безобразни клевети и обиди срещу дясно-консервативната опозиция на България, като фабрикува куп лъжи от предизборната кампания за кмет на община Габрово. Сниман е един от трите билборда на нашия кандидат в Габрово като доказателство за особено скъпата ни кампания. Но е пропуснат собственият им електронен билборд в центъра на града, който денонощно представя кандидата на псевдонационалистите. Не знаем и какви експлоатирани за раздаване на листовки деца видяха от „Атака”, след като през целия уикенд народни представители от РЗС лично раздаваха листовки на габровци и разговаряха със стотици хора.
В РЗС не сме изненадани от всичко това, защото го предвидихме като поведение на политическите ни противници още преди началото на кампанията в Габрово и дори уведомихме медиите с нарочна декларация.

За нас беше ясно, че партиите на статуквото ще се нахвърлят като лешояди върху единствения стойностен кандидат – този на РЗС - доцент д-р Пенчо Пенчев. Поради невъзможност да открият слабости в професионалните и моралните качества на университетския преподавател, ще произведат небивали компромати за дейността на предизборния щаб на РЗС. Бяхме убедени, че отново ще извадят стария арсенал от лъжи, свързани с основния им рефрен „РЗС купува гласове”. Припомняме, че на проведените частични избори няколко месеца преди евровота миналата година, РЗС в Казанлък, Сандански и Петрич се представи достойно и получи между 5 и 15 % от доверието на избирателите. Тогава по същия начин ние, които изобличавахме купувачите на гласове, бяхме нарочени, че купуваме вота. Заради тези лъжи и клевети лидерът на РЗС заведе няколко дела и две от тях вече спечели. Убедени сме, че ще спечелим и делата срещу новата клеветническа пресгрупа „Атака-Монитор-Телеграф”. Странният съюз между наглед антагонистични партии, който свърза медийните рупори на ДПС и Атака, няма да им помогне да се спасят от дела и осъдителни присъди.

Предварителната договорка между партиите на статуквото за служебна победа на ГЕРБ практически е осуетена от достойната кандидатура на доц. д-р Пенчо Пенчев. Според последните социологически проучвания кандидатът на РЗС към настоящия момент събира твърдата подкрепа на около 16% от гласоподавателите в община Габрово, което го прави сигурен участник в балотажа.

Убедителната подкрепа за доц. Пенчев, безспорните му професионални качества и авторитет попречиха на плануваната от новата тройна коалиция вяла и с предизвестен край предизборна кампания. Вероятно това е причината за въпросната анонимна статия в семейния вестник на Волен и Капка Сидерови. Пасквилът отново поставя на дневен ред дебата за належащата реформа в различни обществени сфери, една от които задължително трябва да са медиите. В противен случай България ще продължи да затъва в ариегарда на световните класации за свободата на медиите.", се казва още в съобщението.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5639 |04.06.2010 "Атака" на лов за президент . 7| 5129 |26.05.2010 ГЕРБ и "Атака" скриха премиера от опозицията . 15| 5595 |25.05.2010 РЗС и Израел обвиниха "Атака" в расизъм . 19| 6597 |20.05.2010 "Атака" и ДПС представиха шоу "Ксенофобия" в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads