Реклама / Ads
10| 6253 |08.08.2013 НОВИНИ

ГЕРБ-ери в конфликт на интереси с бизнеса

.
Източник: Булфото
Депутати от ГЕРБ имат потенциален конфликт на интереси в няколко доходоносни бизнеса. Сред тях са транспортът, производството на мебели, рекламата и счетоводството.
 

Това става ясно от декларациите за конфликт на интереси, които избраниците са подали. До късния следобед в публичния регистър бяха качени само документите на депутати от партията на Бойко Борисов.

По закон народните представители могат да притежават дялове в търговски дружества, но не и да ги управляват. Така в ситуация на конфликт на интереси могат да попаднат няколко ГЕРБ-ери, пише "Труд".

Депутатът Цветомир Михов е декларирал участие в "НИМ транс" ООД, която се занимава с вътрешен и международен транспорт. Колегата му Любен Татарски се е обявил като едноличен собственик на "Бизнес център Места" ЕООД, като е декларирал и дял в "Белар мебел".

ГЕРБ-ерката Йоана Кирова, която е съпруга на изпълнителния директор на "Киров" АД - Иван Киров, е декларирала потенциален конфликт на интереси основно в рекламния бизнес. В документите тя е посочила участие в рекламна агенция "Си Ей Ес адвъртайзинг" ЕООД, както и във фирмите "К. К. ентъртеймънт" и "Пърфект рекърдс".

Колегата Митко Захов има потенциален конфликт на интереси в сферата на паркирането и събирането на отпадъци. Една по фирмите, в които е посочил участие - "Санел" АД, се занимава с производство на скоби за паркиране и кошчета за боклук. Някои от хората на Бойко Борисов могат да изпаднат в конфликт на интереси и заради съпрузи и роднини.

Плевенският депутат Владислав Николов е декларирал счетоводната фирма на жена си Теодора. Колежките му Даниела Дариткова и ексминистърката на здравеопазването Десислава Атанасова са обявили, че съпрузите им имат частни интереси, но не са посочили какви. Депутатите Стефан Господинов и Георги Андонов са декларирали, че могат да изпаднат в конфликт на интереси заради дейността на цялото си семейство.

Някои от избраниците са обявили, че участват в училищни настоятелства и сдружения с нестопанска цел.

Макар че от парламента твърдят, че всички депутати са подали декларации, в регистъра няма публикуван и един от документите на управляващите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5171 |18.07.2013 Иво Атанасов се врече да не провежда партийни интереси . 72| 9474 |17.07.2013 В тайния тефтер на шефа на Комисията за конфликт на интереси: Какво да правим с Президента? . 46| 4840 |15.07.2013 Др. Драганов: Нечии интереси отвън целят дестабилизация . 37| 6133 |12.07.2013 Безуханова отрече чужди и скрити интереси зад "България може"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads