Реклама / Ads
16| 6017 |30.07.2010 НОВИНИ

ГЕРБ хвърлят 1,2 милиарда лв. за президентска кампания?

.
Преди традиционния събор на левицата на връх Бузлуджа, лидерът на червените спря в Казанлък и нападна управляващите:
 
"ГЕРБ правят най- скъпата президентска кампания за 1.2 милиарда лева". Освен това младежите от БСП дискутираха какъв е пътят на лявото. Участваха над 100 представители на Младежкото обединение от цялата страна, председателят на НС на БСП Сергей Станишев, членовете на ИБ Деница Златева, Антон Кутев, Корнелия Нинова и евродепутът Кристиан Вигенин.

Дискусията започна с филма „Бузлуджа - пътят към една мечта", в който младежите правят паралел между мечтите на основателите на социалистическото движение и мечтите на съвременните млади. Председателят на Младежкото обединение Явор Гечев откри срещата с прочит на Програмата на левицата от преди 119 г. Нека направим така, че БСП да изглежда по начина, по който си я представяме в мечтите си, каза той.

Каузата на лявото през 21 век е първата тема, по която дебатират участниците. Панелистите Михаил Мирчев, Татяна Буруджиева и Теофан Германов сблъскаха позициите си по темата има ли и какво трябва да бъде бъдещето на лявото и на БСП. Лявото залага на общото благо и екипността, а дясното- на индивидуализма, светкавичното забогатяване и икономическия растеж на всяка цена. Това беше първото твърдение, с което Михаил Мирчев се обърна към участниците. Не е нормално голямата част от младите, интелигенцията и синдикатите да са откровено десни, нахъсани и агресивни, добави той.

Лявото е в криза не само в България, а в цяла Европа, каза Теофан Германов.

Кауза за мен е как си представяме България, каза политологът Татяна Буруджиева. Каузата дава логика на нашите компромиси. Хората не желаят да живеят в неравенства. Лявото е в криза заради визията. Тя изглежда точно така, както изглеждат всекидневните ни мечти - без грандиозни думи, но с ясни резултати.

Председателят на НС на БСП Сергей Станишев каза на младите хора, че каузата се отстоява всеки ден в политиката, която води БСП. Каузата на левицата е справедливостта и солидарността в обществото, които в днешната ситуация при управлението на ГЕРБ са невъзможни, изтъкна Станишев. Той припомни на младите социалисти, че големите поразии в най- новата ни история са ставали по време на управлението на десницата. Станишев се възмути от безпрецедентния страх, който се насажда в обществото и посочи за пример последното варварство на полицията, която заради поръчано такси преби и арестува невинни хора. Според Станишев най- страшно е посегателството срещу духовността в България. Кампанийните действия на управляващите, които имат за цел единствено публичния си рейтинг, ще се окажат най- скъпата президентска кампания, правена досега на стойност 1.2млрд.лв, коментира Сергей Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4499 |21.07.2010 М. Миков: Институциите да не си прехвърлят топката . 3| 4673 |20.05.2010 Войводите искат 10 милиарда от Турция . 42| 17087 |09.11.2009 2 милиарда златен резерв на България, изчезнал от швейцарски банки? . 3| 4956 |15.09.2009 10 милиарда ще идат за АЕЦ Белене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads