Реклама / Ads
62| 5809 |27.03.2013 НОВИНИ

ГЕРБ: Имаме воля!

.
Източник: Булфото
Делян Добрев, Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Цветан Цветанов, Елен Герджиков, Томислав Дончев, Владислав Горанов са участвали в писането на програмата на ГЕРБ. Цветан Цветанов като председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, ще отговаря за логистиката за парламентарните избори.
 

Това стана ясно на пресконференцията на ГЕРБ.

"Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще води две листи, и аз ще водя две листи", каза Цветанов.

„В момента продължават срещите с областните структури, с общинските ръководители, кметовете на съответния избирателен район. Днес и утре ще приключим окончателно с тях и до неделя ще представим на лидера целия доклад, за да можем да представим водачите на многомандатните избирателни райони", посочи Цветанов.

По думите му - Делян Добрев, Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Елен Герджиков, Томислав Дончев, Владислав Горанов също се обмисля да са водачи на листи.

„Няма да направя отстъпление от района, в който съм избран мажоритарно и е почти сигурно, че ще съм водач на листата във Велико Търново", каза още Цветан Цветанов.

„В организацията на работа на предизборен щаб трябваше да започне подготовка за регистриране на партията. От вчера имаме решение, с което ГЕРБ е регистрирана за участие в изборите. Резонно е да има работни експертни групи, които да работят по управленската програма за предстоящия мандат 2013 - 2017 г. Благодаря на колегите, които работиха по експертните групи", добави Цветанов.

„В трудностите, в които изпадна ГЕРБ в тежката финансова криза, имахме воля, за да продължим и да работим в интерес на обществото", заяви Цветан Цветанов.

"В сектора за сигурност, правосъдие и вътрешен ред ще продължим ефективната борба срещу тежката организирана престъпност, но ще засилим акцента върху битовата престъпност, ще се даде възможност да отделим повече полицейски ресурс в малките населени места", каза още Цветанов.

Според него трябва да продължи прозрачността при избора на магистрати в съдебната система.

По думите му - Бойко Борисов ще бъде на официалното представяне на програмата след 3 седмици.

„Има достойни кметове, но те няма да бъдат в листите на ГЕРБ", каза Цветанов и даде за пример Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Пламен Стоилов, Живко Тодоров и други.

„ПП ГЕРБ има своя силен тим, наречен бъдещи депутати, бъдещи министри, сегашни кметове, общински съветници, които ще работят в изпълнителната, законодателна власт", каза още Цветан Цветанов.

Посланието на кампанията на ГЕРБ ще е „Имаме воля", заяви Елен Герджиков, който ще отговаря за маркетинга.

„Когато тази воля я има, гласът на обществото се чува. С това послание искаме да кажем, че знаем какво трябва да се направи и имаме воля да го постигнем", заяви Герджиков.

„Кампанията има два крака. Единият са нашите кандидати - хората, които по региони са доказали своите професионални и морални качества. Другият е политическата програма, платформата, която съдържа конкретни идеи за развитието на България", добави той.

„Същността на кампанията ще бъде в многобройни срещи, на които ще бъдат дискутирани конкретни реални предложения и идеи за развитие на българското общество. Те ще бъдат във всички областни градове, села. Кампанията ще бъде близо до хората. Тя е обърната основно към хората, а не към опонентите. Тя е позитивна кампания. Няма да се занимава с това да дискредитираме нашите политически опоненти. Кампанията ще бъде градивна, ще се осъществява в постоянен отворен диалог с цялото гражданско общество", посочи Елен Герджиков.

„Трябваше да решим няколко основни задачи. Първата е - да се създаде политическа платформа, която да е силна, и да следва дневния ред на обществото. С тази задача се зае Томислав Дончев. Втората задача е - да се номинират правилните хора, които имат доверието на своите съседи и съграждани. Този процес тече в момента и съвсем скоро ще бъдат представени листите на ГЕРБ. Цялата енергия, желанието лошият сценарий за България, който беше написан в началото на прехода, да бъде скъсан, да бъде подменен с добър сценарий", заяви Герджиков.

Достатъчно силни сме да си признаем, че не бяхме съвършени и допуснахме грешки, каза Томислав Дончев. „Само силният може да признава грешките си. Ръстът на икономиката беше по-нисък, отколкото гражданите искаха. Доходите на мнозина граждани бяха по-ниски. Допуснахме и кадрови грешки. Дали това е дефект на младостта - е друг въпрос. Доказахме, че можем да носим отговорност. Платихме не само собствената си сметка, но и сметката на другите", добави Дончев.

По думите му за България няма друг път, освен европейския, и това не е клише.

„Ще предложим пътя на истината и пътя на разума. Няма да участваме в предизборното надмятане. Няма да обещаваме, ще споделим намеренията си във всички конкретни сфери, начина, по който ще превърнем България в по-добро място за живеене", посочи още той.

„Гордеем се с всичко, което постигнахме до момента. Успяхме да запушим не една пробойна, от която изтичаха публични средства", каза още Томислав Дончев.

„Само растящата икономика може да осигури доходи и заетост. Основният въпрос не е какво, а как. На първо място считаме, че всички административни срокове могат да бъдат редуцирани поне наполовина. Друга теза, която имаме намерение да предложим, е че всички регулативни режими, регистрационни, могат да бъдат намалени", заяви Дончев.

Партийният документ предвижда да бъде разделено на две мегаминистерството на икономиката, енергетиката и туризма. Предвидено е да има и самостоятелно министерство на електронното правителство. С него фактически ГЕРБ приема структурната промяна, направена от президента в служебното правителство.

Въпреки, че не вдигна майчинските, докато беше на власт, сега ГЕРБ обещава да направи това в следващия мандат. Отпуската по майчинство остава 410 дни.

За борба с младежката безработица от партията на Бойко Борисов обещават да открият 50 хиляди работни места за временна или постоянна заетост на младите.

Запазва се плоският данък, а ДДС ще се връща за една седмица на коректните фирми, пише в предизборната програма на ГЕРБ.

Амнистия на лихвите върху задължения към държавата от 2012 година насам предлага още ГЕРБ в предизборната си програма. Партията на Бойко Борисов обещава да отвори прозорец от два месеца, в който фирмите ще могат да изплащат стари задължения към държавата, трупани от началото на миналата година. През тези 2 месеца те ще могат да внасят само главницата, като няма да им се изисква лихва, обясни бившият зам. финансов министър Владислав Горанов на пресконференцията на ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5639 |06.03.2013 М. Радева: 23 години имаме фасадна демокрация . 46| 6698 |28.02.2013 ГЕРБ: Няма причина Борисов да не бъде пак премиер . 55| 5637 |21.02.2013 Местан, гневен на ГЕРБ: Ще загубите изборите! . 195| 7926 |20.02.2013 Борисов: Моята сила е да съм сред хората; имаме шанс да ни преизберат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads