Реклама / Ads
8| 4443 |16.07.2009 НОВИНИ

ГЕРБ иска конструктивна комуникация с Президента

.
Цветан Цветанов
Когато един човек е харесан в експертно качество, той може да бъде поканен в правителството, но без да е обвързан с политически ангажимент, уточни Цветанов принципа на сформиране на кабинет.
 

Изготвянето на меморандума е заявената принципна позиция на ПП ГЕРБ от самото й създаване до влизането й в управлението на страната, заяви по БТВ председателят на партията Цветан Цветанов.

Изборите приключиха и избирателите подкрепиха проекта ГЕРБ и самостоятелния мандат, напомни Цветанов. Няма как да подведем и да променим вота на избирателя при тези преговори. Дадохме възможност партиите, които биха ни подкрепили, да дадат своите предложения за комисиите, които смятат, че са й важни, добави той и каза, че на парламентарно ниво ГЕРБ ще си сътрудничи с всички партньорски партии, без БСП и ДПС.

Когато се защитават националните интереси на страната и има волеизявления на хора или групи от народни представители в лично качество от други политически сили, ние няма да откажем тази подкрепа, заяви председателят на ГЕРБ. България се нуждае от политически консенсус, уточни той.

Експертизата на всяка една от политическите партии ще бъде взета предвид при формирането на секторните политики, но една партия ще носи цялата отговорност, категоричен беше Цветанов. Комисиите в НС ще бъдат намалени, те ще бъдат оглавявани от нашите партньори, обеща той.

Когато един човек е харесан в експертно качество, той може да бъде поканен в правителството, но той не е обвързан с политически ангажимент, заяви Цветанов и отново потвърди, че ГЕРБ е партията, която ще носи отговорността за управлението. Ще се възползваме от експертността на всеки, който може да покрие европейските стандарти. Не говорим за никакви кръгове, уточни бъдещият министър на вътрешните работи. Ще бъдем безкомпромисни и ще направим ревизия на последните решения на МС, но и към бъдещите министри и зам.-министри. Ще бъдат направени проверки на всички направени заменки, обеща Цветанов, за да се върне доверието на хората и парите на данъкоплатеца.

Назначаването на последните посланици също е незаконосъобразно, добави председателят на ГЕРБ, който изрази надежда за намирането на добър тон на диалога с президента. Институционално трябва да имаме уважение към президента, обратното също е важно, артикулира Цветанов, който искал конструктивна комуникация с българския президент. Анализ и стабилизиране на ДАНС предвижда още проекто МВР министърът.

Дойдде времето, когато си поел някакви ангажименти, след 3-4 години да стане ясно, че си го изпълнинл, врече се Цветанов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5360 |22.04.2009 БСП и ДПС порязаха ветото на президента . 19| 5138 |16.02.2009 Десните лидери сядат на закуска с президента на ЕНП . 18| 5442 |09.02.2009 Замесиха президента в газово- вестникарски скандал . 6| 4821 |06.07.2008 Лоша комуникация с Брюксел и липса на контрол довели до спирането на парите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads