Реклама / Ads
3| 6881 |16.06.2017 НОВИНИ

От ГЕРБ искат оставката на Пламен Узунов

.
Пламен Узунов в ролята на Хитлер
ГЕРБ настояха с декларация за отстраняването на Пламен Узунов от поста му на съветник в президентството. Депутатът Тома Биков апелира към депутатите от ДПС да вземат отношение, а тези от БСП също да ги подкрепят, защото в противен случай, се въвежда двоен стандарт, съобщи Нюз. бг.
 

Биков припомни, че на 8-ми юни са били разпространени снимки на президентския съветник Пламен Узунов, дегизиран като Хитлер, за които той няколко дни по-късно, е признал, че са автентични. Снимките са направени по време на новогодишно тържество през 2003 г.

 

Биков припомни и случая с отстранения заместник-министър на регионалното развитие Павел Тенев от три седмици по-рано, който се извини и подаде оставка. Той се бе снимал до восъчни фигури на нацистки войници през 2008 г. докато е бил на екскурзия.

 

Биков припомни, аргументите на БСП за поисканата оставка на Тенев, а именно, че с теми като национал-социализма и фашизма не могат да се правят шеги. Биков припомни и реакцията на президента Румен Радев, че всяка шега с нацисткия режим е недопустима. С казуса се ангажираха европейските социалисти и Алианса на либералите в ЕП.

 

Депутатът от ГЕРБ изтъкна, че Тенев е създал стандарт в това отношение - да не заемат политически позиции или в най-кратък да бъдат освободени. Той изтъкна, че БСП не е реагирало остро и веднага на тези снимки, но за сметка на това реакция е имало от страна на европейските социалисти. Биков заяви, че не се разбира, дали БСП призовават Румен Радев да отстрани Узунов. По думите му президентът е реагирал една седмица по-късно.

 

Биков настоя, че това е двоен стандарт, тъй като Узунов и бившия заместник-министър на регионалното развитие Павел Тенев правят едно и също. По думите му така се налага мнението, че към приближените от БСП ще се проявява разбиране и се връща комунистическия принцип - всички сме равни, но някои сме по-равни.

 

Той настоя БСП да поиска оставката на Узунов и заяви, че в противен случай антифашизмът им би бил фалшив и не е била плод на автентичен граждански рефлекс, а активно мероприятие.

 

Биков настоя БСП да ги подкрепят в искането на ГЕРБ за отстраняването на Пламен Узунов от президентската институция. По думите му, ако това не стане, при следващия такъв случай оставка няма да има.

 

Биков настоя и членовете на Либералния алианс също да реагират. От партия "Воля" Пламен Христов се обърна към депутатите с призива: "Който каквито снимки има вкъщи, да ги покаже, да ги разгледат и да се приключи с подобни истории".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6049 |16.06.2017 689 осъдени искат предсрочно освобождаване като „Наглите“ . 4| 6367 |15.06.2017 Стойнев: ГЕРБ излъга за мажоритарния вот, да разваля коалицията . 0| 5323 |13.06.2017 Правна комисия прие идеята на ГЕРБ за промяна в Изборния кодекс . 1| 5239 |13.06.2017 Искат оставката на кметицата на ”Младост”!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads