Реклама / Ads
157| 6299 |10.04.2013 НОВИНИ

ГЕРБ към БСП: Вдигате доходите на последно заседание

.
ГЕРБ и БСП се обвиняват в кухи обещания и рекет. Лиляна Павлова и Корнелия Нинова кръстосаха шпаги за работните места и доходите.
 

Tова, което ГЕРБ поема като отговорност, е именно да осигури спокойствието на националните, но и на чуждите инвеститори. Ще им доказваме, че България има стабилна финансова система, един плосък данък от 10 на сто, за да можем да разкриваме все повече работни места.

Това каза Лиляна Павлова, водач на листата на ГЕРБ в Стара Загора, пред Нова телевизия. Според нея благодарение на мерките пред последните години България е успяла да привлече чужди водещи инвеститори.

„Има проблеми, но сега живеем в една устойчива държава, която е стабилна финансово. Държава, която успя в най-тежката ситуация в света да увеличи инвестициите", твърди Павлова.

Тя определи обещаните от БСП социални мерки за разкриване на 250 хиляди временни работни места, като мерки, които няма да решат проблемите с безработицата и с доходите на българите.

„Това не е работеща икономиката. ГЕРБ предлага доходите да растат, когато расте икономиката, а икономиката расте тогава, когато има инвестиции", смята Лиляна Павлова. По темата за младежката безработица тя подчерта, че трябва да се инвестира в образование и преквалифицирания за младежите.

„БСП обещаха да увеличат доходите на хората до края на мандата си. Да, те ще го направят в последното заседание на Народното събрание и после да му мислят следващите управляващи", коментира още Павлова.

Корнелия Нинова обясни целта на обещанието на БСП да се осигурят 250 000 постоянни и временните работни места.
 
Според нея това може да се реализира чрез ОП "Човешки ресурси, чрез създаване на среда и стимулиране на малкия и средния бизнес. Тя заяви, че от БСП предлагат да се възстановят плащанията, да се връща ДДС - то. Другото предложение е повишаване на доходите, като начин за повишаване на производството и увеличаване на работните места.

"Няма да го има онзи рекет, който бе наложен от ГЕРБ", смята социалистката. "Тежко е състоянието на икономиката в страната. Тръгваме от ниска база. Вместо ръст от 1,9%, той ще бъде 1%. Има много фалирали фирми и над 400 000 безработни", каза още Нинова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6453 |10.04.2013 Сидеров: Никога с ГЕРБ или БСП . 125| 5286 |09.04.2013 Станишев: Само ние можем да свалим ГЕРБ от власт! . 97| 5574 |09.04.2013 ГЕРБ: Различни сме! Не правим компромис с грешките . 28| 4953 |09.04.2013 "Атака": От ГЕРБ нарушиха изборния кодекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads