Реклама / Ads
6| 5073 |22.10.2014 НОВИНИ

ГЕРБ: Коалиция - тройна или четворна

.
До края на седмицата ГЕРБ има две формули за управление - тройна или четворна коалиция, разкриха от партийната централа на Бойко Борисов. Според единия в управлението ще са ГЕРБ, Реформаторският блок (РБ) и Патриотичният фронт (ПФ), а според другия към тях ще бъде допусната и АБВ.
 
След като във вторник вечер петимата лидери на реформаторите гостуваха на Борисов в централата на ГЕРБ, Радан Кънев обяви , че те са категорично против кабинет на малцинството, т.е. само на ГЕРБ и блока. "Това е лош вариант и не може да бъде нито добрият, нито по-добрият", отсече Кънев. И потвърди, че с Борисов е обсъден коалиционен кабинет с участието на ПФ като "един от добрите варианти за мнозинство и правителство".

Другото, което Кънев определи като невъзможно, е кабинет с участието на БСП. Някакво участие на АБВ обаче не изключи. "Сега проблемът е не искат ли реформаторите с патриотите, а патриотите да поискат реформаторите", довери човек от ГЕРБ. На късната среща с Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Николай Ненчев и Корман Исмаилов Борисов бил заедно с Румяна Бъчварова от Изпълнителната комисия на ГЕРБ и със зам.-председателите на партията Цветан Цветанов и Димитър Николов.

"С повече участници в управлението политическата хигиена ще се подобри - всеки ще контролира другия", сподели член на ръководството на ГЕРБ. Мандатът няма да залегне в коалиционното споразумение - ако правителството работи добре и реформите се случват, той ще е пълен. Иначе партньорите се договорили да предизвикат сами предсрочни избори след две години. Периодично те ще си правят междинни ревизии на управлението. Кабинетът ще е факт до края на идната седмица - 31 октомври.

ГЕРБ се среща  на 23 октомври с Патриотичния фронт в централата си. Разговори се очакват и с БСП, но те не са фиксирани. "Късно вечерта във вторник в централата се получи нова "покана" от ГЕРБ, но без да са ясни форматът, мястото и часът на срещата. Ние върнахме отговор с предложение тя да е в НС", каза соцговорителят Атанас Мерджанов. "Не водим преговори, а участваме в консултации по инициатива на ГЕРБ", уточни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4543 |22.10.2014 Червен пленум ще бистри за коалиция с ГЕРБ и конфликта стари-млади . 8| 4547 |20.10.2014 Калфин: Единствената форма е голяма коалиция . 26| 5777 |20.10.2014 Инджев: От Запад, не от Москва съветват за коалиция ГЕРБ-БСП-АБВ . 18| 4586 |17.10.2014 Бабикян прогнозира коалиция на широка основа, достатъчна за всички

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads