Реклама / Ads
7| 5056 |01.12.2007 НОВИНИ

ГЕРБ е лява партия и трудно ще си партнираме, твърди лидерът на СДС

.
„Бъдещото партньорство между СДС и ГЕРБ в един нов десен проект ще бъде трудно”, прогнозира лидерът на синята партия Пламен Юруков. "Повсеместно ГЕРБ е в коалиция с БСП в общинските съвети, допълни той.
 
"На много места дори се заявява, че ГЕРБ са едва ли не Б-отбора на БСП", посочи синият лидер.
„Потвърждава се моята теза от преди 4 месеца, че ГЕРБ са лява партия с десен лидер. В ГЕРБ лявото крило е много силно, изключения са Стара Загора и Бургас, те са представители на дясното крило. Около 80% лявото крило е овладяло за момента ГЕРБ", обоснова се Юруков, цитиран от БНР. Лидерът на СДС предрече, че ГЕРБ ще се разпадне по-бързо и от НДСВ, тъй като подобна съдба очаквала всяка лидерска партия. Той определи отминалите местни избори като най-порочните и най-корумпираните през целия преход. Според анализа на вота, вече се купуват и членове на секционни избирателни комисии, посочи Юруков. Според него обаче на този етап в страната няма условия за предсрочни парламентарни избори. Синият лидер каза, че до следващите парламентарни избори е възможно да се сформира нов десен блок на базата на общи идеи, наречени от него „нов консерватизъм” - нерестриктивно данъчно законодателство, по-малко чиновници и по-рационално разпределение на брутния вътрешен продукт. "Това е управление на една малка държава, на по-малко чиновници, нерестриктивно данъчно законодателство, на това през политическата власт да преминава по-малка част от БВП и това е политическата философия на по-голяма индивидуална свобода”, разясни той. Според него това е нещото, което може да обедини партиите в нов десен блок. Юруков е убеден, че ако не бъде променена избирателната система и в следващия парламент ще има повече партийни членове, отколкото личности. Днес в Стара Загора Националният изпълнителен съвет на СДС и общинските ръководства на партията разглеждаха резултатите от местните избори в различните региони. Заключителното обсъждане ще бъде на 18 декември в Плевен, информира БНР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4730 |24.11.2007 Бойко Борисов подготвя партията си за предсрочни избори . 9| 7675 |03.10.2007 Нови 100 въпроса за имигрантите в САЩ, трябва да знаят Буш от коя партия е . 4| 5657 |26.09.2007 Партията на Ковачки хареса историк социалдемократ за София . 0| 5046 |01.07.2007 Зелената партия се възмущава от решението за "Странджа", предстои бум от незаконно строителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads