Реклама / Ads
42| 5952 |10.01.2011 НОВИНИ

ГЕРБ мълчи за СРС-та; Танов - Монтаж!

.
Менда Стоянова
Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова заяви, че ще коментира записите на разговорите с Ваньо Танов, разпространени от РЗС, когато прокуратурата се произнесе по тяхната автентичност.
 

Водил съм разговори с двете депутатки от ГЕРБ, но в това, което виждам публикувано като разговор, примерно с госпожа Менда Стоянова, няма нищо, което да отговаря на истината,
каза по-късно снощи директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов по НТВ. С г-жа Фидосова има разговор, тя се интересуваше какво е станало на изпита с лице от нейния край. Танов не се сети какво е станало по-нататък и дали Фидосова е лобирала за човека от региона си. С Менда Стоянова такъв разговор не е имало, отсече той.

Преди това Менда Стоянова беше категорична, че не разпознава себе си в изнесените от РЗС стенограми от разговора между нея и шефа на митниците. „Не. Тези думи, които са цитирани… това не е нито моят стил на разговор, нито моят начин на говорене”, заяви тя по БНР.

Говорила съм много пъти с Ваньо Танов по най-различни теми, но докато не се произнесе прокуратурата по законността и по автентичността на тези разговори няма да коментирам манипулации, добави Стоянова.

От РЗС разпространиха днес част от нейни разговори, както и на Искра Фидосова с изпълнителния директор на агенцията "Митници" Ваньо Танов.

От тях става ясно, че Стоянова и Фидосова лобират пред Танов за назначения в митниците съответно в Пловдив и в Лом.

Междувременно стана ясно, че оповестените разговори между шефа на Митниците Ваньо Танов, финансовия министър Симеон Дянков и неговия заместник Владислав Горанов са били предмет на специални разузнавателни средства.

По образуваното досъдебно производство се очаква да има поне един обвиняем за разгласяване на държавна тайна, съобщиха за БТА високопоставен източник от прокуратурата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 5639 |09.01.2011 Цв. Цветанов щял да загуби от кандидата на БСП - тъй рече Станишев . 18| 5050 |09.01.2011 Т. Безлов: Цветанов е мишена заради изборите . 19| 5557 |09.01.2011 Кутев: В. Танов е предоставил записите . 7| 4619 |07.01.2011 Р. Петков: Имам усещането, че Танов е контролиран!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads