Реклама / Ads
54| 5434 |31.08.2011 НОВИНИ

ГЕРБ направи заявка за още един мандат

.
Целите ни са дългосрочни и прехвърлят хоризонта на един управленски мандат. Доказахме обаче, че България вече може да гради новия си образ. Това стана ясно от декларацията на шефа на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев, прочетена от трибуната на НС.
 

 

 Днес депутатите приключиха летния си отпуск и в началото на новия политически сезон лидерите на парламентарни групи по традиция представиха приоритетите на политическите си сили.

 

С декларацията си управляващата партия дава още заявка за предстоящи промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с които да се въведе митническото дознание.

 

Приоритет в работата на ПГ на ГЕРБ ще бъдат още предложенията за промени в Закона за обществените поръчки, Закона за здравното осигуряване и Закона за лечебните заведения.

 

В декларацията на управляващите се казва също, че ГЕРБ ще направи всичко, за да бъде приет новия  Закон за детето децата в риск, в който ще бъдат еднакво защитени като останалите.

 

Красимир Велчев припомни някои от постигнатите вече конкретни резултати - борба с организираната престъпност, усвояване на еврофондовете, строга финансова дисциплина, привличане на инвестиции, стабилни данъци.

Като заслуга на днешното управление Велчев изтъкна строителството на метрото, многобройните открити детски градини, новата спортна зала, инфраструктурата.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ се обърна и към опозицията, прогнозирайки, че критиките ще продължат, но признавайки, че това е работата на опозицията.

 

Достойният опонент е този обаче, който има смелостта освен грешките, да отчита и постиженията. Време е да признаете това, за което съжалявате, че вие не направихте, а не това, което партийната ви принадлежност изисква, подчерта Велчев.

 

В същото време той призна, че ГЕРБ е минала през неизбежните негативи, които всяко едно управление усеща по време на мандата си.

 

Допуснахме грешки и прибързвахме, водени от нагласата за спешни реформи, каза от парламентарната трибуна Красимир Велчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5349 |25.08.2011 Вл. Янева призна, че била длъжна да си направи самоотвод . 3| 5381 |01.08.2011 Касим Дал си направи фондация за дарения . 9| 7316 |30.06.2011 Сензация: Спецочила показват какво е "да се направиш на маймуна" . 6| 4728 |12.05.2011 4 банди точат ДДС по заявка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads