Реклама / Ads
33| 5185 |18.09.2013 НОВИНИ

ГЕРБ обмислят предложение на Реформаторския блок

.
Източник: Булфото
ГЕРБ обмисля вот на недоверие за конкретна политика на правителството, вместо за цялостната политика, стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. Той обясни, че днес ще обсъди с колегите си от парламентарната група дали вотът на недоверие, който планират да внесат в четвъртък, да не е за отделен сектор.
 
Причина за преформулирането на вота са изказвания на лидери в Реформаторския блок. Според тях вот за цялостна политика ще даде комфорт на правителството от 6 месеца, в които няма право да се внася нов вот.

"Това, което чух снощи от Радан Кънев, че с пълен вот за 6 месеца обслужваме БСП, е много тежък упрек към нас и не мога да го допусна. Меглена Кунева е казала, че е по-добре с няколко частични вота на недоверие да се работи и да не се дава този комфорт от 6 месеца. Обадиха ми се няколко души от "Протестна мрежа". Най-малкото, което ще направя, е да го премисля с колегите. При всички случаи остава за четвъртък", обясни Бойко Борисов.

На въпрос защо не са премислили това преди обявяването за внасяне на вот за цялостна политика, лидерът на ГЕРБ обясни: "Помислихме го. Когато направим няколко вота, девалвира този инструмент - вот на недоверие, и ставаме такива, каквито бяха те в предишното управление - правеха вотове на доверие, които не минаваха и само се губеше време". Във всяка една тема ние можем да искаме вот на недоверие, и то достатъчно обосновано. Всички сектори са слаби. Тук говорим за много слаби и по-малко слаби.

Това днес, което се случва с назначението на зам.-министър на инвестиционното проектиране, разбираме, че е политическо назначение, но това е много строго експертна дейност. Вчера се махат шефката на ДНСК, защото разрушиха веселите села, които бяха в чашите на язовира. В момента третата партия маха кадрите на първата партия, има ли логика и морал в това, пита Борисов.

"Искам да се съобразя и с останалите опозиционни партии. Ще говоря с колегите още веднъж", заяви Борисов.

На въпрос как ще коментира притесненията на президента Росен Плевнелиев за тежка политическа криза, Бойко Борисов отговори: "Не мога да коментирам притесненията на президента, защото това са различни институции. Факт е, че има тежка политическа криза, поради това, че първата политическа сила, избрана от българите, не участва в управлението на страната".

Борисов сравни това с Шампионската лига и добави: „Това означава, че шампионът на България не участва в лигата. Не е логично това".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5214 |17.09.2013 ГЕРБ: Провежда се брутална кадрова саморазправа . 72| 5638 |14.09.2013 Радан Кънев: ГЕРБ не може да е гласът на Реформаторския блок . 4| 4915 |13.09.2013 Полицая със списъка на членовете на ГЕРБ-Варна - аут . 7| 5606 |13.09.2013 Цветанов: Нито един депутат от ГЕРБ не е подал молба за напускане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads