Реклама / Ads
10| 5847 |19.05.2016 НОВИНИ

ГЕРБ се оплакали от изказване на Таков на президента

.
Цветан Цветанов
Разговарях с президента Росен Плевнелиев, защото бяхме огорчени от това, че представител от неговия обществен съвет - Кристиан Таков, се изказа по начин, който е недопустим, за когото и да било, олицетворяващ се с институция. Подобен тон и поведение може да ни накара да се мразим и да правим излишни битки, които не са в бъдещето на страната.
 
Позицията на президента е, че въпросният господин не е част от екипа на администрацията на президентството.

Това коментира пред журналисти председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод изказване във Фейсбук на Кристиан Таков за отхвърленото президентско ветото. В поста си Таков посочва, че мисленето на хората в парламента е като на човек с тежки ментални увреждания, "сведено до елементарни биологични нужди. Усвояване и отделяне".

Цветанов обаче уточни, че с Плевнелиев не са разговаряли по темата за отхвърленото вчера президентско вето върху Изборния кодекс, нито за издигането му за кандидат-президент.

"Разговори с други политически формации не са водени за президентския вот. ГЕРБ си има своята политика и идентичност. Смятам, че всяка една национално отговорна партия винаги участва в изборите със свои кандидати. Убеден съм, че ще бъде направена в предстоящите месеци официалната ни кандидатура", допълни той.

За "опозицията" в Реформаторския блок в лицето на Гражданския съвет, Народна партия "Свобода и достойнство", БЗНС и ДСБ , Цветанов заяви, че доколкото бил запознат, имало единна позиция, че като опозиция са БСП, ДПС и Радан Кънев с ДСБ. "Това е доказателство за една обърканост и непоследователност в политическите си изказвания през последните няколко месеца. Първо имаше ултимативен тон, после опозиционно говорене, паралелно с това партията им е част от управлението", коментира Цветанов и посочи, че този парламент свършил много работа и успял да създаде тази среда на диалог, която да обединява позициите на различните партии по националните приоритети.

"Сутринта разговарях с премиера по антикорупционния законопроект, на който трябва да се даде приоритет. Говорим си за националните приоритети за правителството и парламента", каза още Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5195 |19.05.2016 Жельо Бойчев: Наблюдаваме разрив между президента и ГЕРБ . 31| 9864 |13.05.2016 Т. Дончева: ГЕРБ е в преса от експертната си безпомощност . 15| 5934 |12.05.2016 Колев: АБВ целят създаването на общ ляв фронт срещу ГЕРБ . 32| 6388 |12.05.2016 Кънев: ГЕРБ са като латино трафиканти и африкански човекоядци в посланията си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads