Реклама / Ads
30| 4689 |10.05.2013 НОВИНИ

ГЕРБ организира изборен туризъм в държавни хотели и станции

.
Източник: Булфото
В коли с двойни дъна се готви подмяна на чувалите с бюлетини. Прокуратурата да се самосезира за възможността да има изборен туризъм в хотели, които изпълняват програми на НОИ, и в базите на МВР и на МО.
 

За това призова председателят на БСП Сергей Станишев на последната си пресконференция преди изборите. При обичайна заетост от по 100 туристи сега повечето от тези хотели са пълни. Пред медиите Станишев обяви, че Областният щаб на БСП в Стара Загора е  сигнализирал РИК, ЦИК и прокуратурата за скандална схема в комплекса в Павел баня, който е собственост на ПРО ЕАД и е ръководен от доскорошния депутат от ГЕРБ Христо Чаушев.

В съобщение, разлепено на  8 май е обявено, че  хората ще могат да гласуват в организираната СИК в бара на комплекса. Базата на ПРО ЕАД обаче не е социално или болнично заведение по смисъла на Избирателния кодекс, което означава, че там не може да се разкриват секционни избирателни комисии.

От 330 туристи в комплекса в Павел баня само 90 са си взели удостоверение за гласуване на друго място и за останалите има опасност да гласуват два пъти. Станишев подчерта, че по най- проста сметка, ако  „настанените” в 18-те държавни хотела на ПРО ЕАД, които имат капацитет по около 500 души всеки,  упражнят двойно своя вот, това са 18 000 гласа, което са почти два мандата за народни представители.

Станишев изтъкна, че се получават много сигнали и за други нарушения. „В сайтовете на областните администрации има пълно информационно затъмнение и не става ясно кои фирми са спечелили конкурсите за  обществените поръчки за извозване на чувалите с бюлетини и на избирателните списъци до областните администрации”, каза лидерът на БСП. Той припомни случая от предишния избори, когато депутати от ГЕРБ разнясяха чували с бюлетини. Станишев обяви, че БСП получават информация, че фирмите, спечелили поръчките, са приближени до ГЕРБ.

Лидерът на БСП  даде пример с Велико Търново, където фирмата е собственик на бивш общински съветник от ГЕРБ, а в София се твърди, че е собственост на Андрей Иванов. „Наши симпатизанти са подали сигнали, че колите, които  ще превозват бюлетините, са с двойни дъна и съществува опасност да  бъдат подменяни по пътя”, добави лидерът на БСП.

Станишев подчерта, че въпросът за честността на изборите остава ключов. Той напомни, че в неделя ще се организира пълно паралелно преброяване. „Ще гарантираме, че всяка манипулация или фалшификация на различни нива, в това число в Информационно обслужване, ще бъде пресечена”, категоричен беше председателят на БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5618 |10.05.2013 ГЕРБ няма да играе по тази свирка . 75| 5286 |10.05.2013 НЦИОМ: ГЕРБ - 34%, БСП - 25% . 35| 5596 |10.05.2013 Сидеров: Няма да правим коалиция с ГЕРБ . 19| 5047 |09.05.2013 Жельо Бойчев: Паднаха маските на ГЕРБ и грозната истина излезе наяве

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads