Реклама / Ads
118| 5548 |19.09.2013 НОВИНИ

ГЕРБ отговаря на отчета със "100 мерки, 100 лъжи"

.
Истински цирк в парламента последва след представянето на отчета от 100 мерки за първите 100 дни на кабинета, направено лично от премиера Пламен Орешарски. На трибуната пред депутатите се изредиха няколко видни политически фигури, чиито коментари на свършеното от правителството бяха прекъсвани от освирквания, крясъци и от време на време – ръкопляскания.
 

От ГЕРБ се заканиха да отговорят на неформалния отчет на управляващите с друг документ - „Сто мерки, сто лъжи”. Намерението обяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, който уточни, че хората на Борисов ще анализират всички секторни политики и „ще кръстим отчета по друг начин, защото вие продължавате да вървите по плоскостта с популисткото си говорене, без да давате никаква конкретика”, добави Цветанов.

„В тази нишка за стоте лъжи е записано, че МВР ще започне да има публичност в отчетите, които ще дава пред общността. Може да напишете в Google отчет за дейността на МВР, и ще ви излезе за 2012, 2011, 2010 и 2009 г. В управлението на човешките ресурси работите против служителите на министерството. Предвидили сте да се освободите от почивните станции, които са част от социалната дейност. Разбирам това, защото сте много добри в продажбата на атрактивни почивни станции – във Варна, Созопол, Китен. По времето на ГЕРБ нямаше нито една продадена станция”, посочи Цветанов.

Той припомни, че кабинетът дошъл с предизборното обещание, че ще бъде експертен. „После изведнъж се оказа, че е експертно-политически, а в крайна сметка се оказа, че той е просто един шуробаджанашки кабинет, който е импотентен да води каквато и да била политика”.

Донякъде недоволен от отчета на кабинета се оказа и лидерът на „Атака”. Волен Сидеров поиска да разбере защо няма напредък по разследването на подслушванията, както и защо „кадрите на ГЕРБ в системата на МВР почти не са пипнати с пръст”.

Отчасти в позицията на „защитник” подходи в коментара си на отчета лидерът на БСП Сергей Станишев. Той подчерта, че сегашното правителство заварило държавата като един разграден двор, който се управлявал от екрана на телевизора, с много фанфари.

„Истинското управление беше задкулисно, но то излиза наяве. Всички чуха как бившия министър-председател е кадрувал в съдебната система. Една от основните задачи на Пламен Орешарски беше да преодолее това. Искаме да видим след тези първи сто дни едно правителство на реформите. ГЕРБ имаше уникален шанс да направи реформи, нищо не направи. Това не е моя констатация, а на ЕК”, подчерта социалистът.

Лютви Местан от своя страна обърна внимание на „некомфортното крещене” и „агресивно поведение на опозицията” по време на дебатите. „Картината ще бъде пълна, ако помолим снабдителя на НС да ги снабди с едни вувузели”, подчерта той от трибуната.

Пред нас е кабинет със съвършено различен манталитет. Тук няма парадиране със силата на властта, тук не виждам мускули. За първи път чувам министри, които да са благодарни за внесения вот на недоверие, защото очакват опозицията да изиграе ролята на коректив”, подчерта лидерът на ДПС.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 136| 9016 |19.09.2013 Местан заплашва ГЕРБ, че ще каже истината за Пеевски . 42| 4705 |19.09.2013 ГЕРБ внесе в НС вот на недоверие към кабинета . 19| 5005 |19.09.2013 ГЕРБ "вотува"; Орешарски "отчетува" . 19| 5398 |18.09.2013 ГЕРБ и ДСБ сезират главния прокурор за саботажа на арбитража за "Белене"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads