Реклама / Ads
38| 5131 |01.03.2009 НОВИНИ

ГЕРБ отнесе БСП и ДПС в католическия Раковски

.
Иван Антонов от ГЕРБ печели изборите за кмет на гр. Раковски, Пловдивско. Това обяви председателят на ОИК Минка Гочева пред БНР. Антонов е събрал 2000 гласа повече от своя пряк конкурент, независимият Петър Антонов, подкрепен от БСП и ДПС.
 
Гласувалите за него са 4348, а за човекът на Бойко Борисов - 6303 избиратели.

Изборите започнаха със сигнали за нередности и дори за бой в първите часове на вчерашния ден. След това обаче обстановката се успокои и хората от общината дадоха своя вот в нормална обстановка.

Действителните бюлетини са 10 560, а недействителните са 350. Избирателната активност е 45 на сто.

Пътища и канализация е първото нещо, с което ще се заема. Това е заявил след обявяване на първите резултати Иван Антонов. Според него предстои много трядна и обемна работа, тъй като години наред държавата не е обръщала внимание на проблемите на хората в този район.

Недоволни от резултатите, шефовете на областното ръководство на БСП в Пловдив ще дадат пресконференция. На нея щели да огласят нередности от изборния ден в Раковски. Според запознати, социалистите и депесарите били бесни, че налели много пари в кампанията на своя кандидат, а се оказали губещи. От партийните централи в София вече изразили недоволство от загубата, която можела да даде политическо предимство на ГЕРБ в навечерието на парламентарните избори.

Град Раковски е разположен в Цантрална-Южна България. Намира се в западната част на Горнотракийската низина, на 25 км от Пловдив. Градът е създаден през 1966 година след сливането на трите села Генерал Николаево, Секирово и Парчевич. Град Раковски е най-големият град в България, където населението преобладаващо изповядва католицизъм. Църквата е част от Римо-католическа епархия София и Пловдив. Има няколко католически църкви и манастири в града. Католическият храм „Светото сърце Христово" е втори по големина на Балканите след катедралата в Загреб.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6140 |28.02.2009 Днес е Баба Марта, искаме и даваме прошка . 12| 5624 |28.02.2009 Шпионският център на САЩ се мести от София в Белград . 4| 5858 |28.02.2009 Екодвижения алармират за нови корупционни схеми . 7| 5592 |28.02.2009 Пет столични квартала от утре може да потънат в боклук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads