Реклама / Ads
8| 6111 |06.05.2011 НОВИНИ

ГЕРБ се разделя с 20 депутати?

.
Нови лица ще влязат наесен в парламента. ГЕРБ ще се раздели с около 20 от депутатите си. Причината е, че избраниците в парламента ще атакуват кметските кресла наесен и няма да имат право да останат в Народното събрание, предаде АСН.
 

Масово депутати от ГЕРБ са заявили желание да се кандидатират за градоначалници и отсега агитират структурите да бъдат номинирани. Ако изпълкомът утвърди кандидатурите им, те напускат жълтите павета и на тяхно място влизат следващите в листите.

Някои от избраниците обаче са одобрени негласно от ръководството на партията, докато други лобират по родните си места пред бизнеса и избирателите. Депутатските амбиции сериозно притесняват изпълкома на партията, а от ГЕРБ са се зарекли да не допускат толкова депутати да напуснат групата.

"Всеки, който заяви открито желанието си да става кмет или е номиниран, с него лично ще говоря какви са мотивите му да напусне парламента.

Ако няма разумно обяснение, то изплуват съмнения за лични интереси", заяви за "Стандарт" председателят на ПГ ГЕРБ Красимир Велчев.

С номинации за кметове ще са областният ръководител на партията в Стара Загора Живко Тодоров, пазарджишките депутати Ангел Даскалов и Никола Белишки и мераклията за Казанлък - Емил Караниколов. С кметски интереси за Варна е Павел Димитров от изпълкома на ГЕРБ, но структурите вече са номинирали и депутата Красимир Петров.

За Самоков имал амбиции Цветан Сичанов, докато за Смолян структурите умуват между депутатите Даниела Дариткова и Николай Мелемов. В Гоце Делчев пък вече се знае, че местните ще издигнат Георги Андонов. За Поморие имал интереси Иван Алексиев, коментира се в парламента. Депутатът заяви, че все още има много време до изборите, не бива да се избързва.

Заради наплива от предложения от щаба на ГЕРБ са сложили лимит за броя номинации, научи "Стандарт". В София на събрание може да се номинират до петима души на район, във Варна до 17 души от район, а в Пловдив - до 15 кандидати.
Подобен проблем има и при губернаторите, вайкат се от ГЕРБ. Четирима от областните управители вече се спрягат за кметската битка. Официално варненци номинираха своя областен управител Йордан Симеонов за кмет, а за Пловдив ще се бори Иван Тотев. В Русе също умуват дали да не атакуват кметския стол с Пламен Стоилов. Според депутати бургаският губернатор Константин Гребенаров бил най-подходящ за градоначалник на Созопол.

Иван Костов и Ахмед Доган обаче също умуват дали да не пуснат част от депутатите си в битката за кметове. В Синята коалиция засега се спряга само името на парламентариста Димо Гяуров като евентуален градоначалник на Варна. Сините се снишават, тъй като знаят, че нямат почти никакви шансове да спечелят кметски кресла.

Вероятен кандидат за кметски стол - в Разград, е и дългогодишният депутат от ДПС д-р Хасан Адемов. Той е едно от най-популярните лица в избирателния си район и заради това името му е спрягано като фаворит. Самият той преди няколко седмици смени адресната си регистрация и вместо на Исперих вече е жител на Разград, с което допълнително потвърди слуховете, че ще се бори да е следващият градоначалник на лудогорския град.(Стандарт)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 8564 |02.03.2011 Руски вестник: България и Косово могат да си разделят Македония . 7| 5576 |15.12.2010 Подходът „разделяй и владей” не е приложим при интелектуалците . 12| 5057 |09.09.2009 С. Станишев и М. Димитров единодушни - 9.09. ни разделя . 8| 5035 |25.06.2009 Румяна Желева : Антиевропейско е да се разделят хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads