Реклама / Ads
45| 12036 |15.03.2012 НОВИНИ

ГЕРБ в шах –човек на Цветанов забъркан в скандала “Хохегер”

.
Валентин Николов
В ГЕРБ са изненадани, че името на учредителка на управляващата партия е замесено със скандала "Хохегер". Става въпрос за близката на вицепремиера Цветан Цветанов Росица Велкова, която е човекът, представляващ лобистката компания у нас, писа по-рано електронното издание Offnews.bg.
 


Честно казано нямам никаква идея, коментира заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Валентин Николов, цитиран от News.bg.

 

Според справка на Търговския регистър тя е била управител на „Хохегер БГ" от ноември 2008 до лятото на 2009 година.

 

Велкова е учредител на ГЕРБ и един от авторите на управленската програма на партията. Различни медии я определят като един от „идеолозите на герберизма и координатор на ИТ екипа на ГЕРБ, който е подготвил стратегията на партията за информационни и комуникационни технологии преди парламентарните избори. Стратегията е писана точно по времето, в което Велкова представлява австрийския лобист у нас.

 

На среща с представители на IT бизнеса у нас по това време ГЕРБ я представи като бъдещия министър на информационните технологии. Такова министерство така и не бе създадено.

 

Припомняме, вчера от ГЕРБ обявиха, че искат анкетна комисия в парламента, която да провери фактите, изнесени в рамките на скандала в Австрия.

Дали ще бъде изслушана в парламентарната комисия "Хохегер" Росица Велкова, управляващите не дават еднозначен отговор.

 

Именно тази комисия нека да разследва, информации много може да има. Нека да видим какви са целите на тази комисия, която ще сформираме, лаконичен бе Валентин Николов.

Нека видим дали са отивали потоци пари към нейната фирма, аз поне не знам такова нещо, знам че има потоци пари към фирма, която е на г-ца Йосифова, нека да видим тези пари за какво са дадени, ако са дадени правилно, аз нямам нищо против. Ние никого не обвиняваме. Ние поставяме въпросите, които са поставени в Австрийския парламент, подчерта Валентин Николов.

 

Нека да видим целите, поставени на база договора с Хохегер, дали са изпълнени, правилно ли са изхарчени парите на данъкоплатците, а не кой как и по какъв начин и от коя партия е, не е важно кой от коя партия е, допълни депутатът от ГЕРБ.

Намесено е името на България и то в не много добра светлина в Австрия, подчерта все пак той.

 

От Австрия идват сигнали, че са вечеряли с тогавашния министър-председател, че са давани едни пари за изчистване имиджа на България извън България, а те влизат в България пак, каза още Николов и уточни, че в комисията ще има депутати от всички партии, за да бъде проверката максимално обективна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 84| 6085 |14.03.2012 ГЕРБ е за смяна на Константинов, решава последно Борисов . 14| 5760 |14.03.2012 Опозицията подхваща ГЕРБ за цените на лекарствата . 53| 6290 |13.03.2012 Станишев: Тумбакът е гол, а ГЕРБ като термити опоскаха всичко . 37| 6467 |13.03.2012 Първанов раздава оценки за Борисов; бил слаб премиер, но спасявал ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads