Реклама / Ads
20| 6610 |21.09.2020 НОВИНИ

ГЕРБ и скъсаната връзка с реалността: Протестиращите били нерационално мислещи

.
д-р Даниела Дариткова Източник: БГНЕС
Поредно доказателство за скъсаната връзка между реалността и управляващите идва от лидера на парламентарната група на ГЕРБ - д-р Даниела Дариткова. Тя застана пред партийния актив в Смолян, където нарече протестиращите в София “нерационално разсъждаващи” хора. Още веднъж Дариткова повтори мантрата на управляващите за легитимно избраното правителство.
 

Лидерът на ПГ на ГЕРБ отсече - управляващите имат абсолютното право да отстояват своите позиции като “легитимно избрани на последните избори”.

 

“Има протест с разнопосочни искания, включително и за оставка на правителството и главния прокурор. Той е предвождан от Румен Радев, който се оказа най-високопоставеният говорител на протеста", смята Дариткова, като уточни, че "провокациите не спират и целят да изнервят обстановката", посочи Дариткова като още веднъж хвърли вина към държавния глава.

 

“Тук хората разсъждават рационално и разбират всички предизвикателства, като резултатите от коронакризата през зимните месеци. Социалните и икономическите последствия все още не са достигнали максималния си мащаб. Всичко това изисква държавата да си е на мястото и да реагира адекватно, да има Народно събрание, което да може да променя законите така, че да се адаптират към всички предизвикателства на кризата“, заяви още лидерът на парламентарната група в Смолян, цитирана от агенция “Фокус”.

 

Според нея има известно неразбиране в резултат от спекулации по идеята за свикване на Велико народно събрание.

 

“Този протест започна с искането за неговото свикване и когато го заявихме и казахме, че щом обществото е разделено, значи има нужда от нов обществен договор. Тогава протестиращите решиха, че не се налага свикване на ВНС и заявиха, че ГЕРБ с този ход иска да печели време. Това не е така“, коментира тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 8292 |20.09.2020 Напусналата ГЕРБ Джема Грозданова: Необходими са предсрочни избори, за да дойде ново доверие . 31| 12598 |19.09.2020 Европейски медии към ГЕРБ: Отразяваме корупцията ви безплатно! . 8| 5528 |19.09.2020 Майка на момче с увреждане опита да се барикадира в офиса на ГЕРБ в Русе . 25| 9063 |17.09.2020 Още 100 души напускат ГЕРБ във Видин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads