Реклама / Ads
1| 5063 |26.09.2015 НОВИНИ

ГЕРБ тръгна уверено към втори мандат в Дупница: Превърнахме тежкото наследство във видими резултати

.
Източник: Пресцентър на ГЕРБ
На официално откриване на кампанията си на пл. "Свобода" в Дупница, ГЕРБ представи пред дупничани кандидата си за кмет, вече с един успешен мандат зад гърба си, инж. Методи Чимев.
 

Бяха представени и кандидатите за общински съветници от листата, както и кандидатите за кметове на кметства. Официални гости, дошли да подкрепят отбора на ГЕРБ – Дупница бяха народният представител и областен координатор на партията за областта Кирил Калфин, областният управител Виктор Янев, зам.-областният Радослава Чеканска, както и кандидатите за кметове на ГЕРБ: Калин Гелев за община Сапарева баня и Мая Спасова за Бобов дол.

 

"Преди четири години, благодарение на Вас, ние влязохме в общината като управляващ екип. Тогава бяхме много нахъсани, но реалностите ни изненадаха. Сега ситуацията е коренно различна. Не само искаме, но и вече много повече знаем и можем. Изминалият мандат беше само една прелюдия към хубавите неща, които предстоят за града ни. Съжалявам за нещата, които ми се искаше да направя, но не ми стигна времето, извинявам се. Не е поради липса на желание, но имаше фактори, които ни препъваха по пътя. Дълбок поклон към всички Вас, към колегите общински съветници, към екипа, към администрация, която помагаше. Но, най-голям поклон за това, което изградихме в Дупница, към правителството на ГЕРБ, което помагаше; към министрите и лично на премиера Бойко Борисов", заяви кандидатът за кмет на ГЕРБ инж. Методи Чимев. Той подчерта още, че заедно с екипа му ще продължат да работят с всички сили за това да има видими резултати в община Дупница.

 

  "На предишните избори трябваше да обясняваме какво ще направим. Днес може да посочим какво сме направили. Всички знаете какво заварихме – пълните контейнери, тъмните улици, община без телефони и ток, провалени европроекти. Не може да кажем, че в общината работят магьосници, в някои отношения не се справихме както ни се искаше, но резултатите са видими. Задълженията на общината към днешна дата са три пъти по-малки, според оценката за общините сме е придвижили с две категории напред", заяви лидерът на ГЕРБ - Дупница Ивайло Константинов.

„При подреждането на листата се постарахме да изберем най-достойните хора, отворихме широко вратата и за обикновените граждани. Представям ви последните двама от листата – 33-ия и 32-ия – Красимир Георгиев и Крум Милев. Те са последни, но ще бъдат първите двама в екипа на Методи Чимев, като отново ще заемат местата си на зам.-кметове. Двамата няма да представляват избирателите в Общинския съвет, но са шефове на предизборния щаб”, започна с представяне на ГЕРБ - листата Константинов.

 

„За 4-годишен мандат като кмет на община Дупница Методи Чимев и екипа му реализираха проекти на обща стойност 43 млн. лв. Бяха успешно реализирани 31 европейски и сходни с тях проекти. Бяха облагородени 35 хил. кв. м. междублокови пространства и зелени площи. Близо 2 000 граждани от общината са получили достъп до различен вид социални услуги. Училищата и детските градини са обновени, от по-добра нова жизнена среда се възползват 12 000 ученици и 4 000 деца в детските градини. Изградени са също така над 20 нови детски площадки в цялата община. Просрочените задължения на общината бяха намалени с на 9 млн. лв.", подчерта още Константинов.

 

„Тук сме, за да поискаме втори мандат за човека, който възроди Дупница. Гордеем се с красивия площад, с Аракчийския мост, с тунела край Дупница, с уютните детски градини. Никога Дупница не е имала повече детски площадки, толкова асфалтирани улици, пътища. Не случайно Методи Чимев беше сред наградените най-добри кметове на България. Затова всички искаме той да продължи това, което започна, но четири години са крайно недостатъчни, за да може един човек, колкото и добър екип да има, да се справи с това, което завари. Той наследи дълг от 20 млн. лв. Беше смелост от негова страна да се съгласи да влезе в най-голямото финансово блато на България. Четирите години не стигнаха да погаси всички дългове, но смятам, че през следващия мандат, когато той ще работи по-спокойно и уверено, защото има подкрепата и на централното ръководство, защото партия ГЕРБ не само го подкрепя, но и твърдо застава зад кандидатурата му. Това е човекът, от когото дупничани имат нужда, който стабилизира общината, който ще продължава да надгражда”, каза народният представител Кирил Калфин.

 

На официалното представяне стана ясно, че председателят на Националния предизборен щаб и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще пристигне тази неделя, на 27 септември, в Дупница и от 11:00 часа на площад "Свобода" ще се срещне с граждани и симпатизанти на партията. Тогава ще бъде обявена официално предизборната програма на ПП ГЕРБ - Дупница.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4699 |26.09.2015 Кандидати за общински съветници от ГЕРБ подкрепиха шестото издание на турнира „Burgas open” . 0| 4622 |26.09.2015 Кандидатът за кмет на Смолян от ГЕРБ Николай Мелемов дари два курбана за храм „Св.Висарион Смоленски” и Джамията . 9| 5273 |26.09.2015 Йорданка Фандъкова: Самоков има нужда от мотивиращи хора, доказали се в своите професии, каквито са кандидатите от ГЕРБ . 1| 5298 |26.09.2015 Панайот Рейзи даде старт на кампанията на ГЕРБ в Созопол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads