Реклама / Ads
3| 5179 |01.06.2011 НОВИНИ

ГЕРБ с три кандидатури за кмет на Варна

.
снимка: Булфото
Областният управител Данчо Симеонов, Данаил Папазов - изпълнителен директор на пристанището и мениджърът на Гранд хотел Варна Иван Портних са тримата номинирани кандидати на ГЕРБ за кмет на Варна, съобщи областният координатор на партията и депутат Павел Димитров.
 

Димитров изрази увереност, че кандидатът на неговата партия ще спечели изборите. Според него, най-добрият избор би била номинацията на Данаил Папазов. "Наблюдавам го от 4-5 години, наблюдавам неговите резултати. Откакто той управлява пристанището, то е всяка година увеличава печалбата. Той е много добър стопанин на пристанището, мисля, че ще бъде добър стопанин и на град Варна", заяви областният лидер на ГЕРБ.

По думите му, самият Димитров е получил най-много гласове от членовете на ГЕРБ, но е отказал да се кандидатира. Все пак е участвал във вътрешните избори, за да разбере какво е доверието на съпартийците му към него.

Отказът за надпреварата на местните избори Димитров аргументира с лични причини. Според него, той може да бъде много по-полезен, като координатор между централната власт и новия кмет.

От общо 494 гласували Павел Димитров е получил 425 гласа. Следват областният управител Данчо Симеонов с 216 гласа, Данаил Папазов със 198, председателят на ОбС Николай Апостолов с 190 гласа и Иван Портних със 135.

Апостолов води пред Портних с 55 гласа, но ръководството е решило да номинира един политик и двама мениджъри.
Павел Димитров съобщи още, че навсякъде ГЕРБ ще издигнат собствени кандидатури и няма да подкрепят независими, или номинации на други политически сили.

Лидерът на ГЕРБ във Варна заяви още, че партията възлага надежда да спечели изборите в още няколко общини в областта. Това са Дългопол, Белослав, Аксаково (където отново ще издигнат настоящия кмет Атанас Стоилов), Бяла (също ще подкрепят сегашния кмет Атанас Трендафилов), Ветрино ("Ветрино на всяка цена", коментира Димитров), Суворово и Аврен.

Финалното решението за кандидатурите ще вземе изпълнителната комисия в София, която ще се произнесе около 15-20 юни. Тогава ще реши и подредбата на листата за общински съветници. В момента тя включва 85 души - по 17 за петте района.
Въпреки че вече имат информация за подготвени компромати срещу кандидатурите си, ГЕРБ ще водят изцяло позитивна кампания и няма да вадят компромати срещу, заяви още Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5858 |31.05.2011 Адвокат, човек на Трактора, с мераци за кмет . 86| 6896 |31.05.2011 Р. Христов: Подкрепяме ГЕРБ за фискалния борд . 94| 6323 |31.05.2011 Борисов пети, ГЕРБ запазва 2/3 от избирателите . 11| 5710 |30.05.2011 ГЕРБери не искат да стават дупнишки кметове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads