Реклама / Ads
10| 4770 |21.01.2010 НОВИНИ

ГЕРБ уволнилo 200, БСП ги пази

.
Младен Червеняков Източник: Вяра Йовева
Повече от 200 са неправомерно уволнените от кабинета на Бойко Борисов. Сред тях са 22-ма от областните директори на МВР, ръководители на областни земеделски служби, ръководители на регионалните управления на горите и лесничействата.
 

Това съобщи Младен Червеняков, член на Комисията за защита на конституционните права на гражданите към Националния съвет на БСП.

По думите му силно впечатление прави, че след идването на власт на новото правителство, редица права на българските граждани биват грубо нарушавани. Хора от централната администрация и областни звена на централната власт биват уволнявани чрез натиск. Наблюдават се и фрапиращи случаи, когато хора са уволнявани, заради отказ да станат редови членове на ГЕРБ.

Според червеният депутат новите управници се водят от мисълта: „Групово ги назначаваха, групово ще ги уволняваме".

От Комисията за защита на конституционните права на гражданите към Националния съвет на БСП са сезирали омбудсмана и за извършвани обиски в домовете на хора, принадлежали на тройната коалиция, без разрешение от СГС.

Жертви на новите управляващи са не само членове на трите партии от тройната коалиция, но и граждани, които не членуват в никаква партия. Европейските стандарти трябва да бъдат спазвани, категоричен е Червеняков.

Това, което е още по-притеснително за социалистите, е че новите назначения водят до тежки последици за страната, алармира той. Като  пример Червеняков посочи, че заради неизготвена документация в ДФ „Земеделие" българските фермери ще получат по-малко субсидии по програмата за стимулиране на преработващата промишленост.

Подобни сигнали идвали и от други източници, коментира от своя страна Борислав Цеков, главен секретар на омбудсмана.Той допълни, че ще бъде извършена задълбочена проверка по всички тези сигнали, а резултатите от нея омбудсманът ще включи в годишния си доклад пред Народното събрание.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5179 |20.01.2010 Плугчиева атакува европейската банка, ГЕРБ зад нея . 55| 6791 |10.01.2010 ГЕРБ избра Борисов, както БКП избираше Тодор Живков . 2| 4463 |10.01.2010 ГЕРБ избира своя председател . 12| 5256 |07.01.2010 Борисов: Атаките към ГЕРБ остават на съвестта на Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads