Реклама / Ads
35| 5894 |22.05.2013 НОВИНИ

ГЕРБ внесоха 3 искания за касиране на изборите

.
Източник: ГЕРБ
С 96 подписа на депутатите от ГЕРБ в Конституционния съд бяха внесени три жалби за касиране на изборите, проведени на 12 май.
 

С гласовете на депутатите на Бойко Борисов бяха внесени и жалби от името на "Ред, законност и справедливост" (РЗС) и Национален фронт за спасението на България (НФСБ).

Нито председателят, нито заместник-председателят на ГЕРБ дойдоха в сградата на Конституционния съд. От партията изпратиха няколко депутати, сред които бяха Красимир Ципов, Димитър Лазаров и Емил Радев.

Ципов посочи, че жалбата е подписана от 96 представители на ГЕРБ. Единственият, който не е я подписал е Александър Ненков, който е син на конституционния съдия Румен Ненков, допълва БГНЕС.

"Имаме съмнения за съществени нарушения в деня за размисъл и в изборния ден.
Приложили сме доказателства за тези нарушения, направили сме и анализи по отношение на определени действия на политически субекти", обясни Ципов.

Той добави, че исканията се основават на конкретни доказателства за нарушения на територията на страната и чужбина, визирайки на първо място Турция.

Депутатът беше категоричен, че партия ГЕРБ не упражнява натиск върху конституционните съдии и добави, че други политически сили го правят.

На въпрос дали нови избори ще са пагубни за развитието на страната Ципов отговори с думите: "Конституционният съд трябва да се произнесе винаги, когато е сезиран с искания по такива въпроси, като законността на изборите не пречи държавата да се развива".

Според депутатите от ГЕРБ в Турция са били извършени множество нарушения на изборния процес, като в големите градове, в разрез с Конституционното решение, че в рамките на изборния ден в една секция могат да гласуват максимум 936 души, в някои секции са гласували над 1000 души.

"Повечето от тези гласоподаватели са били вписани "под линия", което повдига съмнения за това, че са гласували с чужди документи за самоличност или по няколко пъти", казаха още депутатите от ГЕРБ.

"Смятаме, че въз основа на всички доказателства, които сме представили, Конституционният съд трябва да вземе решението си", заяви Ципов, заобикаляйки въпрос дали от ГЕРБ ще искат касиране на вота само в определени секции в чужбина или на изборите като цяло.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 7882 |22.05.2013 Десислава Атанасова се възмути от Мая Манолова, ГЕРБ напуснаха залата . 16| 5072 |22.05.2013 Караянчева: ГЕРБ ще внесе днес искане за касиране на изборите . 59| 5939 |21.05.2013 ГЕРБ се изнесе от парламента! . 40| 6291 |20.05.2013 ГЕРБ сигнализира: Откраднати са избирателни списъци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads