Реклама / Ads
17| 5291 |27.04.2013 НОВИНИ

ГЕРБ заличи 400 000 работни места докато се заниамваше с подслушване и рекет

.
Сергей Станишев
Няма защо да се чудим каква е причината за 4 години да бъдат заличени 400 000 работни места. Това очевидно не е било приоритет на правителството на Бойко Борисов.
 

Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев пред журналисти в Добрич. Лидерът на социалистите коментира скандала с подслушванията. „Чувствам се както повечето български граждани – омерзен от това, което става очевидно. Четири  години само с това са се занимавали управляващите от ГЕРБ – да се дебнат взаимно, да се подслушват, да следят и да мачкат хора”, каза Станишев. Той напомни, че законът за СРС-тата категорично определя кой е отговорен за подслушванията. „Цветанов показа как управлява МВР – в най- добрия случай като плод-зеленчук”, отбеляза лидерът на БСП. По думите му прокуратурата и институциите трябва да си свършат работата.

„Важно е как да измъкнем България от този батак, в който ГЕРБ ни вкараха”, подчерта Станишев. Той изтъкна, че бизнесът е смачкан, а бедността и недоимъкът са навсякъде. Необходимо е да има поминък, хората да могат да си плащат сметките. Да се спре рекета срещу малкия и среден бизнес и държавата да го подкрепя”, каза председателят на БСП. По думите му европейските фондове реално не достигат до бизнеса. „Държавата не може да стои безучастно, както е стояла 4 години и да не полага грижа за най- засегнатите от кризата”, отбеляза Станишев. Той напомни за ангажимента на левицата за създаване на 250 000 работни места, за подкрепа на майките, децата, възрастните хора. Лидерът на БСП добави, че един от първите закони, които социалистите ще внесат в парламента, е Законът за младежката заетост.
 

Специално за Добричка област Станишев изтъкна, че е необходимо да се развива балансирано селско стопанство. По думите му трябват мерки за постигане на продукт с висока добавена стойност. „Това означава като се произвеждат чушки, да има и консервна фабрика. Ще търсим инвеститори за Добричка област, за да има завършен продукт, така че да има повече пари и работни места в областта”, добави лидерът на БСП.

Станишев подчерта, че водачът на листата на Коалиция за България в Добрич Явор Гечев има познания и опит в земеделието и ще свърши много работа за региона. От своя страна Гечев акцентира върху необходимостта да се произвеждат повече български продукти. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 102| 7911 |27.04.2013 Цв. Цветанов: При втори мандат на ГЕРБ, другите се разпадат . 10| 6365 |26.04.2013 Скандално: Социална работничка бе отстранена, след като отказа помощи на роми . 22| 5787 |26.04.2013 Социолог: Отливът от ГЕРБ дава шанс на малките десни партии . 50| 5868 |25.04.2013 Изключиха Мирослав Найденов от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads