Реклама / Ads
13| 4926 |22.12.2011 НОВИНИ

ГЕРБери: Чистите улици са социализъм

.
В началото на днешното заседание на Софийски общински съвет гербери и социалисти се скараха за това „изненада ли ни снегът".
 

  

Това са естествени процеси. Градът е в нормална обстановка. Социализмът много ни разглези, категорична бе Малина Едрева, общински съветник от ГЕРБ.

 

Тя обясни, че за днешното заседание на СОС дошла жива и здрава, карайки бавно, на втора и трета скорост по „Цариградско шосе" - едно от най-натоварените трасета в София.

 

Преди началото на заседанието кметът на столицата Йорданка Фандъкова посочи, че общината е готова да спира движението по някои улици, за да бъдат почистени подобаващо. Машините на почистващите фирми, по думите на кметицата, се следят с GPS -системи. Според нея обстановката в столицата, предвид снега, е нормална, но заради продължаващия снеговалеж няма как да се види веднага резултатът от работата на почистващите фирми. „Очакваме по-голям трафик, задръствания и забавяне в графика на масовия градски транспорт", обясни кметицата.

 

На път за общината днес тя видяла как служители на фирми чистят тротоарите пред работните си места.

 

Тези, които не го правят, ще бъдат санкционирани, увери Фандъкова.

 

Атаката срещу кметът на София продължи в зала. Червеният общинар Жельо Бойчев поиска на следващото заседание на СОС Йорданка Фандъкова да докладва колко струва на общината днешното почистване. По думите му „Цариградско шосе", „Ботевградско шосе" и бул. „България" не са почистени и по тях няма машини. 

 

Кметицата посочи, че е готова да отговаря, но изтъкна, че всички машини са на терен. Трасетата на масовия градски транспорт бяха обработени изцяло.

Следващата атака бе от Георги Кадиев. „Минал съм от кино „Арена" в „Младост" 4 до „Хиподрума" и не видях нито една машина. Питам къде са машините", каза Кадиев. По това трасе той дори видял 50 катастрофи.

 

Макар от общината да съобщават, че тази нощ са обработени всички улици, по които се движи масовия градски транспорт, както и улици с обществена значимост и общински пътища, все още има важни пътни артерии, които не са добре почистени.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 87| 17227 |01.10.2011 Премиерът Бойко Борисов: Искат да ни върнат във времето – да се бият по улиците, а държавата да е в състоянието, в което я взех . 76| 6026 |16.04.2011 Записват номерата на протестиращи, блокирали улици . 10| 7284 |07.03.2011 Напъдени домашни кучета пълнят улиците . 3| 4759 |08.08.2010 Затварят улици заради мача ЦСКА-Черноморец в столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads