Реклама / Ads
0| 3899 |27.01.2017 НОВИНИ

Герджиков: Без колебание спираме съмнителни поръчки

.
Огнян Герджиков
Ревизия със сигурност ще има. Всички министри ще са длъжни да направят добра ревизия, да следят обществени поръчки, не трябва да се колебаем да спираме съмнителни поръчки. Много внимателно и диференцирано трябва да подходим. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков.
 
Имаме две най-важни задачи - безусловно демократични и честни избори и една задача, която ни се поставя за първи път - ротацията да бъдем председателство на ЕС, допълни Герджиков.

Единствено Румен Радев избра министрите, това е негов кабинет, научих ги три дни преди днешния ден, познавам ги по стечение на обстоятелствата. За мен това е един много добър екип, защото са хора професионалисти, експерти и съм обнадежден. Това са експерти, които малцина са се докосвали до политиката. Вечният бюджетар Кирил Ананиев, който действително е великолепен финансист, той има дълъг стаж в министерството на финансите, Илко Семерджиев, който е бил в няколко правителства, много са малко хората от сегашното правителство, които са имали опит в политиката. Такова правителство трябва да бъде неутрално. Не може да бъде без никаква ревизия досегашното управление. Длъжни сме да видим нещата как са се развивали и където има безобразия, да направим каквото е необходимо.

Много проблеми има съдебната система. Един от проблемите е претовареността, особено на Софийския районен съд.  Съдиите не могат да поемат огромен брой дела, каза премиерът. Но отказа да отговори на въпрос, защо военният министър като вицепремиер ще отговаря и за МВР.

Най-печелившата инвестиция е образованието. До 16-годишна възраст всички трява да учат. Трябва да вземеме позиция на  100% грамотност. С всякакви мерки, смята премиерът.

Мафията не е моя тема. Не може да си затваряме очите за задкулисието, заяви той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4257 |27.01.2017 Герджиков: Можем да отменим поръчки от последния момент . 3| 4202 |27.01.2017 Борисов към Герджиков: Разровете се в министерствата и давайте на прокуратурата . 11| 5139 |27.01.2017 Герджиков: Свидетели сме на безобразия в изборния процес, грозно и недостойно . 17| 13812 |27.01.2017 Инджова за Герджиков: Имам усещане за дядо и внуче, всичко е спектакъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads