Реклама / Ads
3| 4374 |27.04.2017 НОВИНИ

И Герджиков брани Цацаров (Обновена)

.
Служебният премиер Огнян Герджиков стана поредният висш държавник, който удари рамо на Сотир Цацаров на фона на огромния скандал, в който се забърка първият обвинител около срещата си със Сашо Дончев.
 

В последните дни от мандата си Герджиков бе помолен да коментира срещата между прокурорa и бизнесмена, случила се само на метри от неговия кабинет в Министерския съвет, в офиса на Георги Гергов в ЦУМ. Герджиков обаче отказа да осъди действията на Цацаров.

 

"Не обичам на коментирам неща, за които няма достатъчно фактология. За да взема отношение трябва да разбера какво е предизвикало срещата, какво са си говорили, защото в момента се появяват много информации и част от тях може да са изкривени", обясни Герджиков. На директен въпрос дали одобрява поведението на Цацаров, юристът отговори, че не може да се постави "в неговата кожа" и затова няма как да даде отговор.

 

Герджиков защити и прокуратурата като цяло. По думите му когато държавното обвинение не работи, всеки коментирал как не се прави нищо, а сега, когато има акции, се пита защо е избран този момент.

 

Герджиков коментира и най-големият скандал в мандата му като служебен премиер, а именно законът, въвеждащ уседналост за всички избори.

 

"Този въпрос трябваше да бъде поставен на широко обществено обсъждане. Фиксирането върху идеята за 3 месеца уседналост фетишизира правото на гласуване на хора, които са скъсали с България, които плащат данъците си на друго място, и които имат страната ни само за туристическа дестинация. Не смятам, че е редно тези хора да решават как ще се управлява страната ни”, смята той.

 

Същевременно Герджиков се изказа срещу правото на вот на онези наши сънародници, които не знаят български.

 

"Докато съм жив, ще оспорвам правото на неграмотните да гласуват. За мен хора, които не знаят български език и са неграмотни, не трябва да определят кой да управлява държавата. Те са нарушители на Конституцията ни, където е указано, че българският език е задължителен", категоричен бе служебният премиер.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 16106 |26.04.2017 Адв. Екимджиев за Фрог: Цацаров е в делириум след срещата с Дончев . 0| 4015 |26.04.2017 Герджиков: В сделката за изтребителите няма нищо предрешено . 2| 3649 |26.04.2017 БСП "брани" блицконтрола в НС . 7| 5628 |26.04.2017 Ясен Тодоров брани със зъби и нокти Сотир Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads