Реклама / Ads
5| 4257 |27.01.2017 НОВИНИ

Герджиков: Можем да отменим поръчки от последния момент

.
Служебният премиер Огнян Герджиков заяви, че новият кабинет няма да се притеснява да отмени обществени поръчки, направени в последния момент, за много пари, където винаги има риск от не много редни неща.
 
В предаването “Хоризонт за вас“ по БНР той подчерта, че не става въпрос за "лов на вещици“:

Нищо такова няма да има. Разбира се, че трябва във всяко министерство да се проверят много внимателно нещата, които са вършени, защото, за съжаление, на много места имаше данни, че има корупционни елементи – най-вече в областта на обществените поръчки.

Аз разпоредих още в самото начало на всички министри да излязат всички висящи обществени поръчки, особено тези, правени в периода на последните седмици, когато кабинетът е в оставка, за да се види дали действително отговарят на потребностите и дали няма нещо скрито зад тях. Няма да се притесняваме да отменим обществени поръчки, направени в последния момент, за много пари, където винаги има риск от не много редни неща.

Герджиков коментира, че в няколкото дни, в които е комуникирал с министрите от кабинета си, е установил, че са високо отговорни хора и добри експерти в своите области: Убеден съм, че ще работим добре. Всички имат желанието да са максимално полезни в краткото време, с което разполагаме.

Той заяви, че при евентуално сформиране на парламент, който не може да излъчи правителство, не би искал да остане по-дълго от очакваното в управлението на държавата, защото няма да е добре за страната. Наближава председателството на България (на Съвета на Европейския съюз през 2018 година- бел.ред.) и това, вероятно, ще затрудни още повече подготовката. И в личен план не бих бил във възторг.

Герджиков коментира още, че кабинетът „Борисов“ 2 се е справил с редица неща много добре, неминуемо обаче има и пропуски: Ние ще направим анализ по сектори – къде има слабости, съответните органи ще бъдат сезирани, за да покажем, че сме правова държава и върховенството на закона е железен принцип

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4203 |27.01.2017 Борисов към Герджиков: Разровете се в министерствата и давайте на прокуратурата . 11| 5139 |27.01.2017 Герджиков: Свидетели сме на безобразия в изборния процес, грозно и недостойно . 17| 13812 |27.01.2017 Инджова за Герджиков: Имам усещане за дядо и внуче, всичко е спектакъл . 4| 4262 |24.01.2017 Огнян Герджиков: Не беше никак леко да приема тази тежест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads