Реклама / Ads
9| 5554 |29.09.2020 НОВИНИ

Д-р Гергана Николова: Държавата да се погрижи. Колко пъти майка с две деца да плаща за PCR тест?

.
д-р Гергана Николова
Като лекари сме подготвени, но не сме въоръжени с тестове, не сме въоръжени с възможност да диагностицираме. Там трябва да се направи нещо. Това е пандемия и е грижа на държавата. Министерството трябва да направи нещо, да отпусне средства. Не е правилно това. Една майка с две деца колко пъти трябва да плати един тест? Това е ангажимент на държавата и не трябва да тежи на бюджета на семействата.
 

Това заяви пред БНТ д-р Гергана Николова.

 

Тя бе категорична, че лекарите нямат достатъчно възможности за диагностициране.

 

"Седи майчицата, седи детенце с кашлица, с температура, зачервено гърло. Аз го преглеждам и какво повече мога да направя? Не мога да го тествам. Не знам да го отделя ли от баба му и дядо му, които го гледат. Има много въпроси, които трябва да се решат", посочи още д-р Николова.

 

+Когато кажа, че едно нещо не съществува, не ми се налага да се съобразявам с мерки и да променям ритъма си. Може би ние сме единствената държава, където се позволява разнопосочно говорене, защото хората, които ни слушат, не са специалисти и не са длъжни да вземат правилната позиция. Затова и Лекарският съюз се обърна към своите членове, защото ние сме призвани да пазим обществото и да мислим като лекари, единствено и само като лекари", допълни медикът.

 

Коментарът ѝ идва на фона на десетки училища, засегнати от епидемията само две седмици след старта на учебната година. С COVID-19 са както деца, така и учители.

Според проблемът е в сгрешения фокус.

 

"Излезте и вижте какво става навън. Вижте колко се спазва заповедта за носенето на маски. Извън училищата никой друг не съблюдава носенето на маски. Училището и лечебните заведения са единствените места, на които се спазват мерките. Слушам всякакви неща - че от тези маски ще оглупеем, ще се разболеем. Не съм видяла лекар да е получил Алцхаймер, защото носи маска по 8 часа на ден", категорична беше

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5989 |27.09.2020 Димитър Аврамов: Хората се интересуват от това как държавата да не се използва в частна полза . 43| 7542 |18.09.2020 Томислав Дончев за протестите: Когато няма усещане за справедливост гражданите не виждат смисъл от държавата . 5| 4802 |14.09.2020 Социолог: Обществото очаква държавата да отдели повече средства за здраве . 10| 8144 |11.09.2020 Икономист: НЯМА стабилност, НЯМА пари, НЯМА възможност държавата да оперира със собствени средства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads