Реклама / Ads
4| 4965 |23.04.2010 НОВИНИ

Гергана Павлова става зам.-министър в МЗ

.
Гергана Павлова е новият заместник-министър на здравеопазването, обяви министър – председателят Бойко Борисов заедно с Анна-Мария Борисова министър на здравеопазването.
 

Първоначално министър-председателят Бойко Борисов е искал Гергана Павлова да бъде шеф на НЗОК, но новият здравен министър Анна-Мария Борисова е поискала тя да стане заместник здравен министър.

Относно тавана на заплатите на лекарите, проф. Борисова каза, че такъв няма да съществува. "Всичко това ще се определя от размера на работата, сложността, квалификацията и всичко останало, т.е. трябва да се подчини на обективни показатели", каза тя.

Бойко Борисов обяви, че трябва да има таван на цените на лекарствата:
"Всяка болница си измисля цени, каквито си иска, затова ще сложим таван на цените на лекарствата", каза Борисов. Той обяви още, че лекарите от Пирогов са съгласни с реформата и са намалили цените на лекарствата в болницата с 50%. По думите му, сега на месец се харчат 800-900 хил.лв. за лекарства в Пирогов, като преди това тази сума е била в размер на 2 млн. лв. Премиерът заяви още, че Пирогов са спестили 400 хил.лв. за една година, които се реинвестират в апаратура.

Според здравния министър продължават проверките на болници източвали Националната здравната каса. Днес ДАНС са докладвали на министър-председателя за образувани прокурорски производства. Премиерът заяви, че очаква да има смяна на лекари и директори на болници.

Относно наемите за кабинетите на общопрактикуващите лекари, Анна-Мария Борисова обясни, че е имала среща с кмета на София Йорданка Фандъкова, на която са решили те да бъдат уеднаквени. Старите задължения, лекарите ще могат да изплатят разсрочено.


Продължава обсъждане на кандидатури за нов шеф на здравната каса, като до сряда ще стане ясно кой ще поеме поста, заяви премиерът на България.

Относно болничните, които разделиха тристранния съвет, проф. Борисова посочи, че все още се обсъжда механизмът на изплащането им.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4670 |20.04.2010 Гергана Паси и Орешарски свидетели по делото срещу Батко . 14| 4950 |20.04.2010 Разпитите на Живков и Вапцаров стават публични . 5| 5946 |18.04.2010 Само един от "Недосегаемите" остава в ареста . 17| 8161 |13.04.2010 Трактора остава в ареста, адвокатът му го определи като цаца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads