Реклама / Ads
11| 4513 |06.09.2015 НОВИНИ

Гергов: Сам ще финансирам кампанията си

.
Георги Гергов
Нямам вина за срутването на хотел „Вероника”, каза в предаването „Тази неделя” по bTV собственикът на комплекса „Слънчев ден” и кандидат за кмет на Пловдив Георги Гергов.
 

При инцидента през месец април т.г. загинаха четирима души.

 

„Ако вие си поръчате да ви оправят комина у вас и някой падне, вие ще имате ли вина”, запита Гергов. „Аз съм си платил, поръчал, с договори, разрешителни”, разясни той. „Жалко за хората”, допълни бизнесменът.

 

В България се търси с какво някой да се очерни и оприличи – дали е олигарх, дали е Орион, дали е Олимп, дали е мутра. Това не ме касае. Аз съм Георги Гергов, всеки мога да гледам в очите и знам какво правя, отсече бизнесменът.

 

За първия си милион той обясни, че „приватизирал приятелите си”.

„Използвах, употребих приятелите си, не тръгнахме с равен старт. Бях директор на огромно предприятие, там имаше 400 000 свине. И като дойде СДС, ме извика областният управител в един огромен кабинет и започнаха да уволняват директорите. Така се наложи да приватизирам или да употребя приятелите си, защото какво можех да правя? Като директор какво съм правил – бизнес”, посочи той.

 

„Никога не съм бил свинар, по-скоро съм тръгнал от беднотията и сиромашията. Баща ми и майка ми са нормални хора, никога не са били членове на партията, цял живот са работили с мотика номер 5 –в ТКЗС-то и в краварника”, подчерта Гергов. Той дори разказа случка, при която е искал 5 лева от майка си, но тя не е имала да му даде.

Сега имам една къща, направил съм я 1992 г., карам дипломатически „Мерцедес”, защото съм консул. Общо взето, никога не съм се откъсвал от хората, твъръди кандидатът за кмет на Пловдив.

 

Аз другарувам с всички, но битката си е битка, посочи той във връзка с обвиненията, че досега си е „другарувал” със сегашния кмет Иван Тотев, а сега ще са конкуренция.

Аз мога, знам и съм добрият вариант за кмет на нашия град. Ако искат да ме избират, ако искат да не ме избират. Като не ме изберат – тяхна работа, каза Гергов.

Човек първо трябва да се научи да печели пари, а след това да управлява пари, категоричен е той.

 

Бизнесменът обяви, че сам ще финансира предизборната си кампания, като поясни, че ще отдели толкова пари, колкото са необходими. Той отбеляза, че ще прави скромна и нормална кампания и определи суми от порядъка на милион като „несериозни работи”.

 

"По билбордове няма да се кича. Аз играя с името си, с партията си и с това, че мога да предложа добра оферта на моите съграждани", допълни Георги Гергов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6753 |29.06.2015 Георги Гергов: За Орешарски си скъсахме з...ка, а сега къде е?! . 7| 4411 |27.05.2015 Москов: Няма да финансираме структури, а лечение . 22| 4660 |02.04.2015 Гергов: БСП още не е готова за коалиция с ГЕРБ . 18| 4682 |01.12.2014 Г. Гергов: И в БСП има кръгове като на Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads