Реклама / Ads
8| 5305 |27.04.2011 НОВИНИ

Германия и Холандия ни цакат за Шенген

.
Българският евродепутат Илияна Йотова обясни в лекция пред студенти от Софийския университет, че Германия и Холандия ни цакат за Шенген. На втори май комисията по човешки права и правосъдие в Европарламента ще гласува доклада за членството на България и Румъния в Шенген.
 

Трима евродепутати обаче - двама холандци и един германец, предлагат в доклада малки, но съществени поправки.Едната е да няма посочена дата за присъединяването на двете страни, включително да не се посочва годината на влизане в шенгенското пространство.Ако това бъде прието, означава, че членството на България и Румъния в Шенген отлита неизвестно кога във времето, коментира тя.

Друга поправка касае въвеждането на допълнителни мерки към България за поемане от наша страна на евентуален имигрантски поток.Третата поправка предлага шест месеца след присъединяването ни в Шенген да бъдем проверявани как изпълняваме техническите критерии.

Това по думите на Илияна Йотова е допълнителен мониторинг за страната ни и социалистите в ЕП са категорично против приемането на тези поправки. По думите на Йотова обаче евродепутатите от ГЕРБ са склонни да приемат допълнителен мониторинг върху страната ни.

Според българския евродепутат освен втори май следващата важна дата за страната ни е 4 май. Тогава ще се проведе съвещание на вътрешните и правосъдните министри от ЕС, когато ще бъде обсъждана темата как да се реформира шенгенския договор.

Тогава ще се обсъжда и възможността държавите членки едностранно да могат да затварят границите си в по особени ситуации.

Каква трябва да е българската позиция според Йотова:"Бежанската криза да не се обвързва с присъединяването на България и Румъния в Шенген."

Тя е категорична, че страната ни е готова за шенгенското пространство. Никой няма право да ни налага допълнителни критерии на финалната права, категорична е Илияна Йотова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6081 |31.03.2011 Богаташи с лимузини и яхти цакат държавата с милиони . 6| 4902 |27.01.2011 Врачански фирми цакат НАП с близо 350 милиона . 2| 5364 |07.01.2011 Българи и румънци желани на работа в Германия . 7| 5667 |04.01.2011 Холандия подкрепя България за Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads