Реклама / Ads
0| 5117 |25.07.2007 НОВИНИ

Германски медии изревнуваха успеха на френската дипломация

.
По-различен коментар, в критичен европейски дух, предлага авторитетното германско списание "Шпигел" за ролята на семейство Саркози в преговорите за извеждане на българките от Либия.
 
Като PR-акция на французите разглежда "Шпигел" намесата на първата френска дама и подчертава, че Брюксел и Берлин били ядосани от нея. Свободата на медиците е договорена отдавна, сем. Саркози правят PR-шоу, пише авторитетното германско списание "Шпигел" в електронното си издание. Шоуто на "спасителите Саркози" ядоса Брюксел и Берлин. Според "Шпигел" в европейската и германската столици били раздразнени от арогантността, с която френският президент и неговата съпруга се опитали да оберат плодовете от дългогодишните преговори между ЕС и Либия по въпроса за българските медицински сестри и лекаря Ашраф. Докато Елисейският дворец характеризира усилията на Сесилия Саркози като последният решаващ тласък за освобождаването, германските и европейските преговарящи смятали визитата на първата дама на Франция в Триполи за "контрапродуктивна" и "утежняваща". С намесата си в последната минута семейство Саркози застрашили една вече завършена сделка. Според информации на "Шпигел" свободата на българите била договорена още преди интервенцията на новия френски президент. Изданието подчертава обаче облекчението на френския президент Никола Саркози и на председателя на ЕК Жозе Мануел Дурау Барозу, които поздравили хуманния жест на Либия и нейния ръководител и обещали да направят всичко възможно за подпомагане на заразените либийски деца.Те изразили и дълбоката си благодарност на емира на Катар, който спомогнал за щастливия изход. Въпреки критиките, все пак "Шпигел" отбелязва и ролята на двете жени - еврокомисарят по външната политика на ЕС Бенита Фереро-Валднер и съпругата на френския президент Сесилия Саркози.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5085 |27.06.2007 Световните медии акцентират върху порицанията на ЕК за нас . 11| 8923 |25.06.2007 Български гвардейци на парад в Париж за 14 юли, германски хеликоптери над Айфеловата кула . 1| 4804 |13.06.2007 "Зюддойче цайтунг": Българските медии вярват, че сестрите скоро ще са свободни, кабинетът - не . 0| 5582 |12.06.2007 БУШуващи световни медии коментират срещата в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads