Реклама / Ads
5| 4025 |21.01.2020 НОВИНИ

Гешев рече и отсече - прокурорски шефове да следят казусите с боклука

.
Иван Гешев Източник: БГНЕС
Апелативни прокурори ще следят престъпленията, свързани с управлението на отпадъците в страната. Специалният надзор е назначен не от кого да е, а от главния прокурор Иван Гешев. С досъдебните производства ще се занимават апелативните прокурори на София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново.
 

Това е поредният ход на обвинител №1 в държавата, касаещ казуса с боклука. Проблемът все повече се задълбочава, а всичко идва на фона на все още неразрешената водна криза. Миналата седмица Гешев разпореди да се проверяват и зоните на всички мини, извън експлоатация на територията на страната, за да се установи наличието на нерегламентирани сметища. 


След като вече прати МВР и ДАНС да разследват темата, сега главният прокурор указва специален надзор и на делата, които ще дойдат по тяхна линия, обявиха от прокуратурата. 

Ето и цялото съобщение на държавното обвинение: 


“Днес, 21.01.2020 г., главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново вземане на специален надзор на образуваните досъдебни производства за престъпления, свързани с управлението на отпадъци не по установения ред и пренасянето им през границите на страната съгласно изискванията на Закона за управление на отпадъците и Закона за околната среда и водите.


Главният прокурор е указал на административните ръководители на апелативните прокуратури да вземат на специален надзор и всички досъдебни производства образувани по данни на МВР и ДАНС, събрани в хода на извършваната от тях съвместна проверка.


Припомняме, че на 06.01.2020 г. по разпореждане на главния прокурор е възложено на Министерството на вътрешните работи и на Държавна агенция „Национална сигурност“ съвместна проверка за спазване изискванията на Закона за управление на отпадъците и Закона за околната среда и водите.   


Указано е при необходимост от съдействие с чуждите съдебни власти и по-конкретно с тези на Република Италия, съответните наблюдаващи прокурори да осъществяват международното правно сътрудничество – изпращане на ЕЗР, чрез Националното бюро в Евроджъст.”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5087 |20.01.2020 Тръгна Гешев TV: Прокуратурата със свой канал в YouTube . 30| 9445 |18.01.2020 БНС скочи срещу проверка на Гешев . 3| 9854 |16.01.2020 Само във Фрог: Гешев се хвали с акция по сигнал на Иванчева и Петрова от преди три години . 2| 6069 |16.01.2020 ”БОЕЦ”: Манипулацията на данните за постиженията на Гешев е шантаж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads