Реклама / Ads
78| 10908 |27.09.2011 НОВИНИ

"Гяури, ще ви изрежем главите на всички", викали нападателите, преди да смажат Ангел

.
Ангел
В деня преди убийството Кирил Рашков заплашил вуйчото на убитото момче и съпругата му съвсем открито. Те веднага подали сигнал в полицията в РПУ в Асеновград. В селото дошли трима полицаи, които го предупредили да престане да се занимава с това.
 

Един от съседите на Кирил Рашков, Веселин Христов, от години опитвал да каже истината за ромския лидер безуспешно. Веселин е вуйчо на премазания 19-годишен Ангел.

Ако трябваше да се отказвам, трябваше това да стане, преди да загубим човек”, каза по БТВ Веселин. По думите му той лично не се познавал с Рашков, но той от години упражнявал тормоз върху семейството му с цел да сплаши неговата майка, която два мандата е била кмет на село Катуница. Кирил Рашков опитал да загради незаконно общинска земя, твърди Веселин Христов и това се е случило. Последвали опити на кметицата да спре беззаконието – чрез сигнали до прокуратурата и РДНСК.  Това довело до заплахи. "Знам както се изсипа върху мен, първо се започна със заплахи" по телефона и лично той идвал многократно. След като тя не се поддала, започнал да действа. "Предизвика два пожара, в дома ми и в автомобила ми. Още тогава можех да загина. Година след това хвърлиха бомба пак в дома ни”, каза Христов. Извършителят, непознат за семейството е задържан и твърдял, че просто хвърлил бомбата, без да ги познава.


„Убийството (на Ангел) беше следващото нещо. В деня преди убийството той (Кирил Рашков) дойде и заплаши мен и съпругата ни съвсем открито”, разказа Христов. Мъжът и съпругата му веднага подали сигнал в полицията в РПУ в Асеновград. Защита обаче, по думите му, не последвала. В селото дошли трима полицаи, които го предупредили да престане да се занимава с това.  

"Няколко часа след това бях нападнат от повече от десет коли от роми, въоръжени със саби и мечове. Племенникът ми стана свидетел, защото беше наблизо с братчето си и баща си и опитаха да ми помогнат.

Всички тези хора бяха предвождани от внука на Кирил Рашков, въоръжен със сабя. И извика: „ Гяури, сега ще ви изрежем главите на всички”, разказа Веселин Христов. Секунди след това премазали, нарочно, по думите на вуйчото 19-годишния Ангел и избягали. Попитан дали очаква възмездие и справедливост, Христов каза, че очаква намеса на органите на реда. „Не мога да си обясня всички тези хора как не са задържани, трябва да има някаква намеса”, каза вуйчото на Ангел.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5184 |19.06.2011 Парното пак ни е резнало главите . 19| 5461 |08.04.2011 Буреносни облаци се завихрят над главите на Тр. Трайков, Н. Караджова и М. Найденов . 1| 5241 |16.08.2010 Зверска жега днес; пазете главите! . 54| 4830 |10.08.2010 БСП иска главите на трима министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads