Реклама / Ads
28| 5045 |14.10.2013 НОВИНИ

Главчев не работел в синхрон с опозиционери от БСП срещу Станишев

.
Димитър Главчев
Димитър Главчев от ГЕРБ отрече партията му да работи „в синхрон” с опозиционери от БСП срещу лидера Сергей Станишев по скандала „Хохегер”. Депутатът трябваше да отхвърли твърдението, след като действия на партията му по въпроса и изказвания на социалисти наведоха на мисълта, че се изчаква подходящ момент за припомняне на случая, съобщава БТВ.
 

Кабинетът „Станишев” подписа два договора с Петър Хохегер за близо 3 млн. евро през 2006 г., за подобряване на имиджа на България в ЕС. ГЕРБ внесе в прокуратурата доклада за австрийския лобист Петър Хохегер, който беше осъден на две и половина години затвор в Австрия, изготвен във временната парламентарна комисия по въпроса, година след като тя приключи работа.

Действията на партията обаче съвпаднаха времево с изказване на Румен Петков по БТВ, който заяви, че договорът с лобиста, чийто български партньор бе ПР-агенцията на съпругата на Сергей Станишев - Моника Йосифова, е бил обсъден „на прима виста” и без предварително съгласуване с членовете на Министерския съвет.

Главчев обясни това съвпадение с ново обстоятелство от преди месец – присъдата на Хохегер, постановена от виенския съд. „Ако има синхрон, то в него трябва да участва и австрийският съд”, предположи хипотетично той.
 

По думите му данните в доклада, който не стигна до пленарна зала миналата година, не са установени само от народните представители в комисията, а от Сметната палата и от Агенцията за държавна финансова инспекция. Главчев каза още, че темата с евентуална атака срещу Станишев се е експлоатирала още тогава от представители на левицата, които твърдели, че се прави опит да се осуети изборът му за председател на ПЕС и БСП.
 

Депутатът от ГЕРБ допълни, че в момента отговорните органи трябва да установят дали има нарушение в предоставянето на 800 000 лева на фирма на съпругата на Станишев – Моника Йосифова, като подизпълнител, при условие че изрично било заложено, че няма подизпълнители.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4739 |18.07.2013 Д. Горов: Тефтерът на Златанов е показателен как се е работело . 59| 5629 |07.07.2013 Главчев към БСП: Изградете си Берлинска стена, да ви пази от протестиращите . 42| 4985 |02.07.2013 Главчев: Оставихме България между първите по финансови показатели в Европа . 38| 5564 |30.04.2013 Главчев и Манолова се скараха за подслушванията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads