Реклама / Ads
1| 6000 |15.06.2007 НОВИНИ

Главен комисар Валентин Петров стана президент на SEPCA навръх рождения си ден

.
Шефът на Националната полиция Валентин Петров е новият президент на Асоциацията на директорите на полицията от Ютоизточна Европа. Добрата новина съобщиха агенции, които отразяват петото годишно събрание на асоциацията, което се провежда в хърватския град Пула. Кандидатурата му е била единодушно подкрепена от колегите му от Югоизточна Европа.
 
Участниците не скрили респекта си от Петров, който за няколко години, откакто оглавява ДНП, е показал отлични резултати в работата си. SEPCA съществува от шест години и досега е имала само един президент. На общото събрание е взето решение Асоциацията да се регистрира в София, а също така у нас да се установи нейният секретариат. Създаден е и нов борд за работа по различни проекти, свързани с превенция на престъпността, борбата с организираната престъпност и др. Да почерпи два пъти: веднъж за високия пост, и още веднъж – за рождения си ден, който е точно днес. С тази реплика посрещнаха новината колегите и подчинените му от ДНП. „Фрогнюз” се присъединява към поздравленията и желае на главния комисар Валентин Петров здраве и много успехи в работата, което за всички нас означава по-голямо спокойствие.

Главен комисар Валентин Петров е роден на 15 юни 1959 година в град Етрополе. Висшето си образование завършва в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" през 1984 година  - специалност "Физика". В Министерство на вътрешните работи постъпва през 1985 година, когато в РПУ -Етрополе е назначен като оперативен работник в криминална полиция. През близо 20-годишната си полицейска кариера е преминал последователно през всички нива на йерархия в системата. От 1992 година работи в криминалния сектор на второ РПУ - Пловдив, като още същата година е издигнат за заместник-началник на същото районно управление. От 1998 година той оглавява РПУ -Асеновград, а на следващата година е назначен за началник на РЗ "Полиция" в град Пловдив. Разкриването на редица тежки криминални престъпления и овладяването на криминогенната обстановка са сред основните аргументи за това  на 22 април 2002 година той да бъде назначен за директор на РДВР-Пловдив. С указ на Президента на република България на 30 октомври 2002 година е удостоен със званието генерал- майор. За Директор на НСБОП e назначен на 30 юли 2004 година. През годините той придобива по-висока професионална квалификация, като е специализирал в Скотланд ярд, ФБР, Сикрет сървис и в Двете международни правоприлагащи академии в Будапеща и Розуел, САЩ. За високия принос в борбата с престъпността е награждаван с всички степени на  "Почетен знак на МВР", произвеждан два пъти предсрочно в звание. През 2004 година той получава Почетната грамота на Европол, връчена лично от Юрген Щорбек за изключителния му принос в борбата с престъпните мрежи за фалшифициране на европейската валута. Главен комисар Валентин Петров е женен,  има дъщеря.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5059 |15.06.2007 Президентът се обяви против фалшивите дебати, премиерът плаши с хиперинфлация . 0| 4915 |13.06.2007 Борис Велчев: Ще забавим още делото срещу Валентин Димитров . 2| 8371 |11.06.2007 Президенти-адаши си говорят на "Георги" и на "Джордж" . 0| 4691 |04.06.2007 С български бронежилетки пазят египетския президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads