Реклама / Ads
0| 5466 |28.10.2013 НОВИНИ

Главният инспектор на ВСС: Няма обида в напускането ми

.
Ана Караиванова Източник: БНТ
Не разбирам защо моята оставка предизвика такова недоумение. Моят мандат изтече на 10 ноември и не съм се залостила в кабинета си. Аз съм избирана от Парламента и следва да бъда освободена от него. Още в самото начало на съставянето му поставих въпроса на ръководството на НС.
 

Това заяви Ана Караиванова, главен инспектор в Инспектората на ВСС (в оставка), в сутрешния блок на БНТ. Няма обида в моето напускане, каза още тя. По думите й имало упреци, че докладът на ЕС ще е отрицателен заради нея, но сега вече е в оставката - "така че ще им пишат 6". Отрицателен е, защото хората са недоволни, уточни тя.

Мен ме интересуват само човешките истории, категорична бе Караиванова. Има корупция, има некомпетентност, има и натовареност. Но съдиите не могат да се оправдават с натовареност - ако ви е много, моля, напуснете, каза още Караиванова.

Има много други варианти, за да не сте натоварени, добави главната инспекторка в оставка. Бяха направени опити да бъде принизен ВСС. Интерес има и самата съдебна система, по-точно - някои силни в нея. От атаките към главния инспектор и това, че стоя след мандата и самият Инспекторат е дестабилизиран. Чувства се. Вътре дисциплината спадна и хората са демотивирани, коментира Караиванова. По думите й на нея трудно някой се е опитвал да й окаже натиск, защото всички знаят нейния чепат характер.

Що се отнася до това дали анализите са обективни или не, тя коментира, че борави с факти. Никога няма да вляза в Министерство на правосъдието, но си мисля дали да не направя едно НПО, за да получавам държавни пари като добавка към пенсията, заяви Ана Караиванова. Тя обясни, че много я боли като гледа как ученици въстават срещу учителите си, защото това показва една дестабилизация на държавата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 13001 |26.10.2013 Снахата на Милко Балев: Няма елитни проститутки във висшата мода . 78| 5975 |26.10.2013 Борисов: И луната да окупират, за Орешарски и компания няма значение . 75| 6042 |25.10.2013 Манолова: Борисов никога повече няма да бъде премиер . 52| 16519 |25.10.2013 Сексбомба на "Плейбой" стана инспектор в Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads