Реклама / Ads
18| 6523 |24.04.2014 НОВИНИ

Главсекът Св. Лазаров: Тъстът ми Камен Пенков не ми дава акъл

.
Аз започвам да си мисля, че има активно мероприятие това нещо да не слиза два месеца от медиите, заяви Лазаров, имайки предвид акцията „Кокаинови крале“. От анализите, които виждам по определени лица свързани с т.нар. „Кокаинови крале“ е работено избирателно. Кой има интерес тази тема да стои два месеца по медиите и аз да ходя да се обяснявам, че си вършим работата. Този въпрос зададе на водещата Цветанка Ризова в "Лице в лице" главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и продължи да налага мнението си по време на цялото предаване.
 

Имахме данни, които бяха достатъчно основателни ние да проведем обиските в автокъщите на Орлин Алексиев, коментира връзката между задържания кокаин във Франция и политически лица от България. Във вътрешната комисия обаче се коментирало, че тези обиски са незаконни. Обиските не се подлагат на съмнения, посочи още Лазаров. Ние там не сме търсили наркотици, а документи, заяви главният секретар на МВР, но не пожела да коментира подробности по разследването. Не сме пристъпили към тези действия на базата на кой с кого пътува и коя кола до коя пътува в съответния кораб, заяви още Светлозар Лазаров.

На въпрос на водещата дали тъстът на Лазаров Камен Пенков има някакво отношение с тази акция срещу Алексиев, при която имаше и претърсване в Столична община, Лазаров коментира, че една агитка по телевизията прави внушения, визирайки бившия шеф на НСС Атанас Атанасов, бившия министър на вътрешните работи Румен Петков и зам.-министъра на вътрешните работи при ГЕРБ Веселин Вучков.

"Жена ми казва: Що се занимаваш с тези хора? Агитката там е свързана с всички скандали в МВР и службите в последните 15 години. Какво общо има Пенков с това нещо. Това са някакви внушения и когато става дума за активни мероприятия, доста се обърках от това, което слушах.  Вие вярвате ли, че тъстът ми ми дава съвети? Съветвам се само с г-н Йовчев", бе категоричен Лазаров.

Не съм човекът, който прави искания за подслушване. Два пъти и половина са по-малко подслушванията от предишния период, в койо имаше и незаконни подслушвания. Но това не пречи на работата. Съвместните екипи с НАП и митниците дават резултат.Внесеният акциз е повече с 50 на сто повече, посочи накрая Лазаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 9214 |14.04.2014 Св. Лазаров: Има пари от Столична община към "кокаинови крале" . 20| 6153 |12.04.2014 Главсекът на МВР: Нецензурно е да кажа с какво се е занимавала А. Г. преди убийството . 27| 5518 |10.04.2014 Главсекът Лазаров дава за пример майката на Петко от Лясковец . 20| 5835 |08.04.2014 Главсекът на МВР: Искат да се замеряме с кости на барети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads