Реклама / Ads
2| 5027 |29.10.2013 НОВИНИ

Главсекът на МВР: Няма заплахи спрямо лицето Боевски

.
Светлозар Лазаров
МВР, ДС отдавна излязоха от университета. Ново спецзвено ГД "Национална полиция" ще се занимава с продажбата на деца в чужбина и трафик на хора, обясни Лазаров.
 

Не съм уведомен за постъпили заплахи спрямо лицето Гълъбин Боевски, каза по БНТ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в коментар на информациите, че имало опасност за живота му. Лазаров бил изненадан от завръщането на Боевски в България и научил за него от медиите. Не се съмнявам в действията на испанската страна, от друга страна не мога да коментирам висящо досъдебно производство. Към момента компетентните институции извършват проверка, истината ще излезе наяве.

 

Светлозар Лазаров призна за лоша координация по случая. Сега се работело в посока подобряване; ще се правят анализи и въз основа на тях ще бъдат разписани ясни правила.
 

За окупацията на Софийския университет той каза, че няма данни за престъпление при опита на група хора да нахлуят в ректората в неделя. Тогава бил получен сигнал на тел. 112 и на мястото пристигнали полицаи, които не констатирали нарушения на обществения ред.

МВР, ДС, мисля че отдавна излязоха от университета. Това си е тяхна работа дали ще учат. От гледна точка дали са провокирани, те са пълнолетни разумни граждани, да преценят как да процедират. Няма да дам оценка на мотивацията на тези които протестират. Виждам, че има коментари дали протестите са политически или граждански, но това не е от моите компетенции, каза Лазаров.
 

Ново спецзвено ще има в ГД "Национална полиция", което ще се занимава с продажбата на деца в чужбина и трафик на хора, обяви още Лазаров, а повод за това е русото дете Мария. За Мария нови детайли не мога да дам. Има образувано разследване в прокуратурата в Казанлък. Досъдебното производство е за това, че Сашка Русева е дала съгласие за продажба на детето си в чужбина. Защитните версии на родителите няма да ги коментирам, каза още Лазаров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5483 |28.10.2013 Главният инспектор на ВСС: Няма обида в напускането ми . 9| 4922 |27.10.2013 Главсекът на МВР: Има риск от хуманитарна и социална криза . 32| 13034 |26.10.2013 Снахата на Милко Балев: Няма елитни проститутки във висшата мода . 78| 5986 |26.10.2013 Борисов: И луната да окупират, за Орешарски и компания няма значение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads