Реклама / Ads
27| 7471 |04.02.2015 НОВИНИ

Главсекът на МВР отказал да съдейства на разследващи по Лясковец

.
Светлозар Лазаров
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е отказал да даде обяснения на Инспектората на МВР по случая с трагедията в Лясковец. Това стана ясно на заседание на Комисията по вътрешен ред и сигурност в НС. Новината беше потвърдена от вътрешния министър Веселин Вучков.
 
Той уточни, че до него е достигнал писмен документ, от който става ясно, че Лазаров е отказал да даде както устни обяснения на проверяващите, така и писмени. Дисциплинарната проверка по случая Лясковец беше назначена по времето на предишния министър Йордан Бакалов. Тя беше инициирана след жалба на майката на загиналия командос Емил Шарков, която поиска служителите, допринесли за убийството, да бъдат открити и наказани. Вучков уточни, че до този момент не му е предложено Св. Лазаров да бъде наказан заради дисциплинарното нарушение, което е извършил с отказа си за съдействие.

В този момент Вътрешната комисия изслушва Лазаров по случая Лясковец. Още преди началото на заседанието депутатът от БСП Атанас Мерджанов поиска това изслушване да бъде отменено, защото по темата било говорено много. Председателят на комисията Атанас Атанасов контрира с аргумента, че има множество запитвания, постъпили по тази тема, а също и че 1/3 от членовете на Комисията са поискали изслушването на професионалист № 1 в МВР.

Мерджанов отново скочи, заявявайки, че по този начин се прави опит за политически внушения. Председателят обаче му отвърна, че той спазва процедурите и трябва да се съобрази с тях. Предложението на депутата от БСП се подложи на гласуване и мнозинството реши, че Лазаров ще бъде изслушан.

До време на изслушването на главния секретар, на шефа на баретите Георги Гайков и на шефа на охранителна полиция Гребенаров няма да бъдат допуснати журналисти заради секретността на документи, които ще се разглеждат на заседанието.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4772 |28.01.2015 МВР: Граничарите съдействат на всеки нуждаещ се от закрила чужденец . 6| 4328 |08.01.2015 Главсекът на МВР: У нас има риск, но няма конкретна заплаха от тероризъм . 5| 3897 |20.12.2014 Главсекът на МВР прозря: Не съм се родил такъв . 5| 4160 |02.12.2014 Руски експерт: Русия се е отказала само от трасето на "Южен поток" през България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads