Реклама / Ads
10| 15044 |30.04.2020 НОВИНИ

Главсекът на президента: Изпълнителният директор на Камарата на строителите манипулира българската общественост

.
Димитър Стоянов
Днес на нарочен брифинг в Министерски съвет, изпълнителният директор на Камарата на строителите в България г-н Валентин Николов манипулира българската общественост.
 

Разбирам близостта до "мазнинката". Тя близостта се е превърнала във форма за съществуване, но само за някои. Разбирам ѝ ролята на придворни пажове, която се играе от някои изпълнителни директори. Много добре знаят те - облажват се тези, които са близки до тавата с мазнинката. Да, даже и малко да е останало от наличната мазнинка, за придворните винаги ще има един залък с който да забършат остатъка от дъното. Важното е тяхното да е гарантирано. А че този залък е взет от устата на приблизително 2 млн. българи, които живеят под линия на бедността? Тях това не ги интересува.


А за корупцията в санирането? Била видите според господина при само 1-2 % от всички санирани сгради. А 2% от 2 млрд. лв. колко е? Просто е - в корупция при това признание за санирането са потънали 40 млн. лв.

Отплеснах се, та да Ви върна скъпи ФБ приятели към казаното днес от изпълнителният директор на Камарата на строителите в България г-н Валентин Николов:


„Чуха се гласове, че трябва да се спрат инфраструктурните обекти и средствата да се пренасочат към борбата с коронавируса. ... И към хората, които казват така, особено президентите, които дават акъл, бих им казал следното - когато става въпрос са използването на перилни препарати, дезинфектанти и когато става въпрос за строителство на магистрали, нека първо да питат специалистите и тогава да говорят"

А това са думите на президента Радев във ФБ на 27 април:


"Крайно време е да се преразгледат дългосрочните проекти с осигурен финансов ресурс за години напред. Да се заделят необходимите финанси, така че да не спира работата по тях през настоящата година. Останалият финансов ресурс да се насочи за преодоляване на социалната и икономическа криза. Какъв е смисълът милиарди да стоят замразени с хоризонт следващите 3-4 и повече години, а в това време да теглим нови заеми с лихва?"

 

Нещо общо с думите на г-н Валентин Николов? Няма, но пък за това задачата е изпълнена, спокойно може да се отчете и да подготви следващия багер за снимка. И близко до тавата, няма значение, че от достойнството не е останало и прашинка. Ама то пък кой ли го цени ...

 

Димитър Стоянов, главен секретар на президентството




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4882 |16.04.2020 Секретарят на президента: Държавата не бе готова да посрещне кризата. Тестове нямаше! . 27| 18841 |16.04.2020 Главсекът на МВР с цитат на деня: Може би на някой му писна да гледа жена си толкова време, но така е за всички . 20| 4896 |13.04.2020 Главсекът на МВР: Да не се правим на тарикати и да си играем на гоненица с полицията . 19| 7236 |07.04.2020 Човек на президента: Някой разбра ли за какво беше "спешната" пресконференция от МС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads