Реклама / Ads
0| 4582 |02.10.2009 НОВИНИ

С глоби борят нарушенията по пътищата

.
От 300 до 2 000 лева глоба предвижда новата общинска наредба за управление на общинските пътища в Столичната община. При повторни нарушения се предвижда глобата да скочи от 500 до 3 000 лева.
 

Санкциято ще се прилага , ако се повреждат или унищожават пътища, пътни съоръжения и прилежащите им части, при движение на извънгабаритни и тежки камиони без разрешение от общината или разпиляване на опасни за хората и околната среда вещества.

Същият размер на глобата ще понасят и извършващите дейности, застрашаващи безопасността на движението или използването на пътя, както и тези, които предизвикват спиране на движението без надлежното разрешение.

С глоба ще се наказват и извършваните по пътищата в Столичната община без разрешение от администрацията строителни и ремонтни работи по пътя, извън границите на населените места, прокарването на нови и ремонта на съществуващи телефонни, електропроводни, напоителни и други канали. Санкции ще има и когато без разрешение са открити нови или ремонтирани съществуващи крайпътни обекти за обслужване на пътници и превозни средства, а също и при изграждане на пътни връзки към тези обекти или към съседни имоти. Изграждането на рекламни съоръжения и поставянето на рекламни материали без разрешение също ще бъде санкционирано.

Според текстовете в наредбата общинските пътища в Столичната община са отворени за обществено ползване при спазване на правилата, установени със Закона за общинската собственост и Закона за движение по пътищата, а частните пътища могат да бъдат отворени за обществено ползване, когато това се налага от обществен интерес по решение на общинския съвет и със съгласието на собственика при договаряне на взаимоотношенията.

Столичният общински съвет трябва да гласува дължимата такса за ползването чрез експлоатация на крайпътни обекти и пътните връзки към тях. Таксата трябва да се плати на общината до месец след датата за издаването на разрешителното за ползване на строежа, предвижда проектът. След обследване състоянието на пътищата ще бъде в четири категории, гласи наредбата. В първата - “А” ще са участъците от неотложна нужда от ремонтно-възстановителни работи, във втората - “Б” - с необходимост от ремонтно-възстановителни работи, в третата - “В” - тези, на които не им е необходим ремонт, а в последната - “Г” - пътищата, които са за основен ремонт.

По общинските пътища в Столичната община не могат да се изкореняват дървета, да се коси трева или да се берат плодове без разрешението на администрацията, пише в наредбата. Забранено е и се наказва с глоба влаченето на дървета по пътя и движението с верижни машини, освен ако не извършват снегопочистване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4794 |14.09.2009 Глобиха с по 20 хилядарки четири фирми за боклук . 2| 4758 |04.09.2009 Глобиха 1000 лв "бомбаджията" заплашил ДАНС . 1| 4901 |01.09.2009 Бизнесът иска “старото” финансиране на пътищата . 0| 5437 |29.08.2009 В Кричим още борят огнената стихия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads