Реклама / Ads
7| 5111 |21.07.2010 НОВИНИ

Гневна родопчанка блокира кортежа на Борисов

.
Премиерът и министрите по време на посещението в Кирково Източник: Метин Емин
Премиите за тютюнопроизводителите за 2009 г., в размер на 116 млн. лв. ще бъдат пуснати още следващата седмица, а до края на юли производителите ще ги имат в сметките си.
 

Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата му днес с хората на родопското село Кирково.

Малко след това недоволна тютюнопроизводителка с бебе в ръце застана пред автомобила на премиера Бойко Борисов и се опита да блокира кортежа му, тръгващ от община Кирково към град Кърджали.

Шерие Исмаил от село Фотиново заяви, че няма да се махне от пътя на Борисов, докато не разговаря с него. Жената бе придружена от съпруга си и по-големия си син. Тя не послуша молбите на полицията да направи път на автомобила, поради което се наложи да бъде отстранена от пътя на премиера.

Пред журналисти Шерие Исмаил обясни, че е искала да попита министър-председателя каква е разликата между земеделските производители и тютюнопроизводители и защо се налага тя да връща майчинството, което е взела за детето си. По думите й се опитвала да изрази недоволството си пред премиера за това, че през 2007 г. се е регистрирала като земеделски производител, в резултат на което са й прекъснати майчинските.

Премиерът посети Кърджалйска област в компанията на министрите Цветан Цветанов, Мирослав Найденов и Вежди Рашидов. Той отказа да отговаря на въпроси на журналисти.

За разлика от него шефът на МВР бе по-словоохотлив и съобщи, че задържаната днес банда във Варна е източила 30 млн. ДДС за последните два месеца, а щетите на хазната за последните две години са в размер на 250 млн. лв. Тарторът на групата имал две яхти, които плавали под чужд флаг, няколко палата, луксозни коли и 3-4 любовници. Цветанов обаче отказа да назове името му. Министърът обясни, че нарекли операцията “Всичко коз”, защото мафиотите често споменавали кодово “Без коз”, когато подготвяли поредна операция. По-късно премиерът се срещна със симпатизанти на ГЕРБ и граждани на Кържали.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7967 |21.07.2010 Борисов погва чиновниците, закрива структури . 8| 5531 |21.07.2010 Борисов реже отпуските на част от депутатите . 26| 5873 |20.07.2010 Т. Дончева: И Станишев, и Борисов са рожби на Първанов . 0| 5906 |17.07.2010 Борисов махна посредниците, договори по-ниски цени за газа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads