Реклама / Ads
51| 5482 |26.05.2014 НОВИНИ

Големият феномен е "България без цензура"

.
Резултатът на ББЦ не е изненада, но е голям феномен, защото е постигнат от млада политическа сила само за 5-6 месеца. Такава теза разви в студиото на "Гореща точка" по ТВ7 депутатът Светлин Танчев. Още по-ценен е резултатът на "България без цензура" и заради това, че е партия, която не е разполагала до момента с никакви лостове във властта.
 

Танчев направи извода, че вотът на 25 май е показал нуждата от предсрочни избори. "Ясно е за всички, че този парламент не е представител на това, което народът иска", каза той. Според него би било грешка управляващите да се направят, че нищо не се е случило. "Няма как при тези резултати да не дрънкат едни камбанки в политическите централи и тези хора да не си вземат поука. Все пак карахме в политическа криза една година, чиято кулминация още тлее, и би било грешка да се обръща главата на другата страна", коментира депутатът на ББЦ.

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който е вторият евродепутат на коалицията с ББЦ, коментира, че БСП и "Атака" са двете партии от мнозинството в НС, които нямат никакъв интерес от предсрочни избори. На един следващ вот те много добре знаят, че ще постигнат много лоши резултати, прогнозира Джамбазки. Според него "Атака" бере плодовете на подкрепата си за управляващите в парламента.

"Съвсем очевидно е, че когато злоупотребиш с някаква политическа марка и с гласа на избирателите си, пък след това гласуваш с ДПС - ето го резултатът. Партията получи показателно ниско доверие. Въпросът е обаче какво е полезно за хората", заяви Джамбазки. Той не пропусна да изтъкне и голямата разлика между БСП и ДПС, която е с отрицателен знак за социалистите.

"Резултатът от вота е такъв, че една огромна част от българите си останаха по домовете, което означава, че не са намерили адекватната на тяхното настроение политическа позиция. А отговорът на въпроса защо много хора излязоха да подкрепят нашата коалиция е много прост - на стотиците места, където бяхме през кампанията, хората казваха: "Вие сте последната ни надежда. Ако нещо стане - това ще е!", заяви Джамбазки. Подкрепата за нас е, защото не искат да гласуват за тези, които сега управляват, не искат да гласуват за Станишев и Местан, добави той и беше категоричен: "Оттук нататък ни предстои много работа".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5042 |25.05.2014 Дайнов: Големият победител е Бареков! Дончева: Не! . 104| 8066 |15.05.2014 Бареков: Тодор Живков се оказа най-големият държавник . 28| 6214 |24.04.2014 Коалиция "България без цензура", ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз и "Движение Гергьовден" открива предизборната си кампания в Пловдив . 1| 5036 |23.04.2014 След сигнал от "България без цензура": Свалиха шефа на Общинския съвет в Перник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads