Реклама / Ads
1| 5453 |30.04.2008 НОВИНИ

Голямото изнасяне започва пак, полицаите - на всеки километър

.
Максимално присъствие на полицейски сили ще има по повечето трасета заради очакваното значително натоварване на основните пътни артерии в предстоящите почивни дни, предупредиха от МВР.
 

Очаква се най-големите натоварвания да са днес между 17.00 и 22.30 ч., в четвъртък до обяд, както и след обяд и вечерта на 6 май, съобщава Dnes.bg.

Един от най-натоварените участъци вероятно ще е София - автомагистрала "Хемус" по посока Варна /в отсечката преди и между тунелите "Топли дол" и "Ечемишка"/, където движението е двупосочно в едно платно поради ремонтни работи.

Друга невралгична отсечка ще е по платното към София на същата магистрала на 27-ми, 28-ми километър и на виадукт "Бебреш". Там има ремонт на пътя и е възможно да се образуват колони. Значително натоварване се очаква и по международния път за Кулата между кв. "Княжево" и с. Драгичево. За облекчаване на движението ще се осигурява движение в две ленти от платното със съответна сигнализация. Много натоварен в двете посоки ще бъде и участъкът Драгичево - Дупница- Благоевград - Кулата, както и направленията от София за Варна, след Ябланица в посока Севлиево и Велико Търново; София - Плевен - Русе; автомагистрала "Тракия"; участъкът Стара Загора - Нова Загора - Сливен - Бургас; Пловдив-Хасково- Свиленград; Асеновград - Кърджали; Варна - Бургас; Русе- Велико Търново и др. Разпоредено е максимално присъствие на полицейските сили по натоварените трасета, активно регулиране и подпомагане на трафика за осигуряване на по-добра пропускателна способност. При възникнали пътнотранспортни произшествия или предпоставки за задръствания движението ще се насочва по обходни маршрути. Тежкотоварни автомобили, които образуват зад себе си колони от леки автомобили, ще бъдат спирани за кратко време. През почивните дни ще се извършва активен контрол на скоростта /особено за превишаване с над 30 км/ч/, употреба на алкохол, управление от неправоспособни, неизползване на предпазни колани, защитни каски и обезопасителни системи при превозване на деца и др. Обект на контрол ще бъдат и третокласните и общински пътища. Препоръчва се на водачите да избягват пътуванията в периодите на върхово натоварване и по тъмно. Полицаите препоръчват да шофира най-опитният от семейството или компанията, както и да се поддържа безопасна дистанция в колоната без опити за излишни рискови изпреварвания. Шофьорите трябва да проявяват бдителност и да не предоставят превозни средства на неправоспособни, да не се шофират след употреба на алкохол, а при образуване на задръстване да не навлизат в насрещното движение. Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5137 |16.04.2008 Преговорите започват; хармонията е привидна . 3| 5097 |21.01.2008 Започва нова битка за 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" . 4| 5708 |09.11.2007 90 години затвор за полицаите, убили Чората, на първо четене . 1| 5056 |05.07.2007 Полицаите празнуват, центърът на София - запушен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads