Реклама / Ads
12| 6856 |05.08.2011 НОВИНИ

Гонка между БМВ и Ауди утрепа двама пешеходци

.
Двама пешеходци загинаха тази нощ при пътен инцидент на бул. „България" в столицата. По същото време, но при друга катастрофа, на бул."Ботевградско шосе" загина още един човек, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 

Към 1 часа днес през нощта лека кола „Ауди А4" със софийска регистрация, управлявана от 23-годишен младеж, се движела по бул. „България" в посока от бул. „Академик Иван Гешов" към бул. „Гоце Делчев". В района на спирката на градския транспорт на пл. „Ручей" аудито и „БМВ" със софийска регистрация, управлявано от 21-годишен, се блъскат. По първоначална информация колите са се ударили странично, излезли са от пътното платно вдясно и са помели двама пешеходци, които били на тротоара - жена на 39 години и мъж - на 34 години.

Жената е починала на път за „Пирогов", а по-късно и мъжът - във ВМА.

Ударът е бил толкова силен, че намиращо се край булеварда дърво е било направо отсечено.

Сигналът към Бърза помощ във връзка с тежката катастрофа тази нощ в София на бул. "България" е бил подаден към 1:05 часа. Свидетели на трагедията обаче казват, че първата линейка дошла 40 минути след телефонното обаждане - към 1:40 часа, а втората - 5 минути след нея.

По случая е образувано досъдебно производство. Алкохолните проби на двамата водачи са отрицателни. Работата по случая за изясняване на механизма и причините за катастрофата продължава. Назначени са експертизи. Направен е оглед на местопроизшествието и на двата автомобила.

Надпреварване с автомобили е една от версиите, по които се работи за тежката катастрофа.

По същото време в столицата при катастрофа загина и трети човек. Към 1 часа 37-годишният водач на „Форд Мустанг" със софийска регистрация карал по бул."Ботевградско шосе" в посока от ул."Александър Екзарх" към ул. „Рилска обител". Мъжът изгубил контрол над автомобила, излязъл от пътното платно вдясно и се ударил във входа на пешеходен подлез, след което колата се върнала на платното. От удара шофьорът е починал на място, а двамата му спътници - мъже на 40 и 31 години, са с разкъсно-контузни рани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6752 |01.07.2011 Измамно затишие между „Дондуков 1" и „Дондуков 2" . 0| 5102 |29.06.2011 Между 10 и 15 градуса и през юли . 19| 5975 |25.06.2011 Кадиев: Не ми се избира между ГЕРБ, Атака и сините! . 31| 11163 |22.06.2011 Женски въргал утрепа Бисер Киров и Здравко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads