Реклама / Ads
4| 6096 |18.10.2013 НОВИНИ

Good News Day Bulgaria: България се развива и се движи напред и нагоре

.
България се развива и се движи напред и нагоре. Това стана ясно по време на форума „Ден на добрата новина“ от България в Брюксел. Координатор на събитието е г-жа Бриджит Чернота, някогашният ръководител на преговорния екип на Европейската комисия с България. А Национално движение „България си ти!“ е съорганизатор на проявата.
 

„Ако трябва да сме честни България е по-слабо позната, по една или друга причина. Отношението към България е смесено, има и добро, има и по-малко добро отношение. Някои я познават по-добре, някои са имали неприятни преживявания и е нормално те да имат и по-сдържано отношение. Но като цяло, тези, които познават България я познават с добро“, заяви посланикът на България в Белгия негово превъзходителство г-н Веселин Вълканов. Той изрази подкрепата си за инициативата, защото създава добър образ на страната.
           
По този начин хората, които правят добрите неща добиват повече увереност в себе си и могат в България да увличат и други, които да развиват свой бизнес, творчески изяви”, посочи още Вълканов.

„Напоследък има много пропаганда за българи, румънци, дори и за словаци, че са просяци, че ходят в съответната страна, само за да просят, или за да ползват помощите на държавата и това не ми харесва. Заяви г-жа Чернота. Според нея „Денят на добрата новина“ е момент, в който да се покаже, че българите не са част от тези лоши неща, а – хора с таланти, както се видя от участващите проекти. „Разбирам добрата новина не като средство, с което да се хвалим самите себе си или да платим на някой чужденец да ни хвали, а да показваме резултати и какво можем“, обясни тя. Г-жа Чернота връчи възпоменателни статуетки на участниците във форума.

Втората част на форума бе насочена към бизнеса. Проф. Стефан Хаджитодоров от БАН приветства участниците в дискусията. А участие в дискусията взеха Ивайло Бачийски - член на борда на директорите на телекома „Виваком“, Мартин Кадинов - управител на „Гейминг Ентъртеймънт“ и организатор на фестивала ON!FEST, Емил Тодоринов - мениджър „Логистика“ на винарска изба „Телиш“.

„Бяхме замислили ONFEST като събитие наподобяващо фестивал или изложение, но в процеса на организирането му разбрахме, че всъщност ние създаваме платформа, която включва много и разнородни събития. Тогава целта ни претърпя метаморфоза,  а именно - с тази наша платформа да дадем „инструментите“, от които се нуждаят творците, за да създават, упражняват и развиват своите изкуства. Идеята, по този начин, се превърна в нашето предложение към обединена Европа за начин, по който, може всички европейци да обединим усилия и генерираме полезни, креативни и добри новини“, заяви по време Мартин Кадинов.

Емил Тодоринов, мениджър „Телиш“, пък обясни, че България експортира повече вино, отколкото инпортира и това я отличава от другите големи европейски производители. „Макар и на 10 място по производство, страната ни запазва тази тенденция. Производството на вино е сектор в българската икономика, който има чудесната възможност да се развива и да генерира печалби и открива работни места“, коментира той.

Авторката на книгата „Мастиленият лабиринт“ Людмила Филипова разказа по време на събитието откъде е тръгнала цивилизацията и за значимостта на българските земи. Програмата беше обогатена и с представянето на комедийното шоу „Господари на ефира“ от главния му редактор Красимир Луканов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 125| 10042 |17.04.2013 М. Андреев за Frognews: Станишев иска поста на Барозу; затова е скандалът с подслушването . 82| 8087 |06.03.2013 К. Костадинов, Варна за Frognews: Време е и за общинските съветници . 46| 20067 |21.02.2013 Едвин Сугарев за Frognews.bg: Всички са срещу Бойко Борисов . 55| 6942 |20.02.2013 Ал. Маринов за Frognews.bg: Чака ни мътна и кървава, направо мазало!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads