Реклама / Ads
16| 9003 |01.12.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Горан Благоев “благодари” на Кошлуков за мутренската среда в БНТ

.
Горан Благоев
Кърваво писмо за довиждане написа водещия на предаването “Вяра и общество” Горан Благоев до генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. На изпроводяк Благоев отправи тежки обвинения към Кошлуков заради ситуацията, до която е докарал обществената телевизия. Той сравни случващото се по коридорите на “Сан Стефано” №29 с репресиите на 9 септември 1944 г.
 

ФрогНюз припомня, че в началото на месец октомври Българската национална телевизия взе решението да свали Горан Благоев от ефир. Известният журналист бе информиран от ръководството и за внезапното спиране на предаването му “Вяра и общество”.


Ето и цялото писмо: 


"От вчера вече не съм служител на БНТ. След 28 години и половина казах "Довиждане" на институцията, която ме изгради като професионалист. Направих този избор с пълната убеденост, че там където започна да властва примирението, безхарактерността, посредствеността аз повече не мога да имам място. Изминалите три месеца ми дадоха да разбера как са се чувствали неудобните личности след девети септември 1944 г. Благодаря за това откровение на Кошлуков и лакеите му. Няма как обаче да им благодаря за едно натрапчиво чувство, което досега не съм изпитвал по коридорите на Сан Стефано - чувството, че се намирам в някаква мутренска среда. Това досега не е било в БНТ.


Както се знае на този свят вечен е само Бог. Ние сме преходни - нашето пребиваване в БНТ също.

 

Тръгвам си с благодарност към всички с които професионалния път ме срещна през тези изминали 28 години и половина. Благодаря ви за удоволствието от съвместната ни работа, за съпричастността, за подкрепата, дори за изпитанията които сте ми сервирали. Всичко е трупане на опит, на безценен опит.


Тръгвам си с обич към всички колеги които остават и нямат друг избор освен да търпят кошлуковизацията на БНТ, към колегите които трябва да търпят подлостите и лъжите на този човек и лакеите му, защото нямат възможност да отида другаде. Тръгвам си обаче и с болка към онези колеги, които през тези изминали три месеца демонстрираха своето безгръбначие и угодничество към силните на деня! То неминуемо спомага за затъването на БНТ в тресавището в което тя се намира. Дано не я удавите съвсем колеги, защото отговорността за това ще бъде ваша, а не на Кошлуков който така и не разбра какво е БНТ и каква трябва да бъде. Непротивенето на злото е съпричастност на самото зло.


От БНТ можеш да си тръгнеш не само заради по-висока заплата другаде, Кошлуков. От БНТ може да си тръгнеш и заради свободата и истината. Защото не само заради хляба живее човек.


А къде ще продължа професионалния си път - ще ви споделя при следващата ни среща. Бог да благослови и приятелите, и враговете!"

 

ФрогНюз припомня още, че обществената телевизия попадна в полезрението на антиправителствените протести, избухнали това лято. Според недоволните граждани медията е загърбила функциите си и ги е заменила с липса на плурализъм и политически пристрастия. Обвинен за това бе генералният директор Емил Кошлуков, чиято оставка е едно от основните искания на демонстрантите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7450 |27.06.2020 Интелектуалци и духовници застават в защита на Горан Благоев . 16| 13805 |02.06.2020 Румен Гечев пред Фрог: Ще искам Горанов и Менда Стоянова да бъдат изслушани в бюджетната комисия . 18| 18940 |23.04.2020 Соня Колтуклиева за Горанов: Толкова безпардонен и нагъл министър не помня . 14| 6793 |21.04.2020 Горан Благоев: Бабаити със скъпи коли и мотори цепят пространството в наслада от празните булеварди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads