Реклама / Ads
18| 6026 |23.11.2014 НОВИНИ

Горанов: Борисов не е обсъждал професионалното развитие на Искров на среща

.
Владислав Горанов Източник: Булфото
Нямаме инструментариум да въздействаме на БНБ. Банковата система е независима от правителството. Прословутата среща между Иван Искров и Бойко Борисов, доколкото съм информиран, е била свързана с текущите проблеми на банковата система, КТБ и бъдещето на банка „Виктори". Не е обсъждано нищо свързано с професионалното развитие на г-н Искров. Не знам откъде дойде спекулацията, че Иван Искров ще ходи в Черноморската банка.
 
Това коментира финансовият министър Владислав Горанов в „120 минути” по бТВ. Това, че сме отменили решение, взето от предишния кабинет, според което там трябваше да отиде бившият главен секретар на МС Нина Ставрева, не означава, че пращаме Искров там, добави Горанов и подчерта, че между двете неща няма връзка.

Продължаваме да смятаме, че заради натиска върху БНБ Искров трябва да вземе морална позиция и да напусне. Но той може да продължи мандата си, ако прецени.

С цесиите в КТБ нищо няма да се случи, каза още Горанов и добави, че те са законна сделка в гражданското право.

Този, който играе за имидж, се заиграва с пенсионерите. И всеки път, когато го прави, видяхме как се губят избори. 2009 г. вдигнаха с близо 20% пенсиите и след това загубиха изборите. Не е важно как харчиш парите, а как управляваш. Когато с едната ръка си готов да правиш социална политика, а в другата ръка ти спират еврофондовете и пилееш пари, това е неприемливо.

Възможностите са ни такива, това са 50 млн. отделени за коледни надбавки на най-ниските пенсии, заяви Горанов. 2011-2012 г., когато решихме вместо да увеличаваме детските, да строим детски градини се проведе и друг популистки дебат. Не може в година, когато страната бележи дефицит, България да изглежда като държава, която да е в разцвет. Нашите опоненти, водени изцяло от популизъм тази година подхвърляха разни суми на някои социални групи и си мислеха, че така ще размият отговорността, че са спрели еврофондовете, че държавата се управлява непрозрачно, че е номиниран Делян Пеевски за председател на ДАНС и куп други примери, коментира Горанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5846 |23.11.2014 Германски медии: Борисов е заложник на Патриотичния фронт . 24| 5046 |22.11.2014 Каракачанов: Позицията ни срещу Орхан Исмаилов е същата, Борисов да мисли . 25| 5256 |21.11.2014 Манолова: Цачева ще ме наказва за обида на Борисов . 4| 4642 |21.11.2014 Борисов: Метрото ще бъде пуснато на 23 и 24 април 2015 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads